Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Göz kremleri neden farklıdır?

Göz çevresi çok narin olduğundan tahrişlere karşı korunmasızdır. Ayrıca hiç yağ bezi yoktur ve çok az doğal yağlanma söz konusudur. Göz kremleri tüm bunlar düşünülerek formüle edilir

Gözlerinizin çevresindeki deri incedir ve nemlendirici malzemeleri yüzünüzün diğer bölgelerindeki derilerden çok daha hızlı emer. Çok narin olduğundan tahrişlere karşı korunmasızdır. Göz bölgesinde ayrıca hiç yağ bezi yoktur, bu sebeple çok az doğal yağlanma söz konusudur. Göz kremleri tüm bunlar düşünülerek formüle edilmiştir. Yüzde kullanılan nemlendiricilerle genelde aynı içeriğe sahip olup diğer bölgelere uygulanan formüllerden çok daha hassastırlar.

SAVUNMASIZDIR

Göz çevresindeki dokular o kadar hassas ve yaşlanma etkilerine karşı o kadar savunmasızdır ki, çoğu göz kremi sadece cildi nemlendirmek dışında birçok işleve daha sahip olacak şekilde tasarlanır. İyi bir göz kremi neler içermeli?
Hücreler arasındaki boşlukları doldurarak şişkinlik yaratan su miktarını azaltmak için kafein
Genleşmiş damarları daraltmak için K vitamini
Serbest radikal hasarını önlemek için C vitamini
Enflamasyonu azaltmak için cilt yumuşatıcıları ve retinol gibi bir kırışıklık savaşçıları
Tahriş etmeyen bir güneş korumasının da bu kreme eklenmesi gözaltı torbalarındaki koyu renkli halkaları azaltacaktır. Yani gördüğünüz gibi göz kremi, güçlendirilmiş bir nemlendiriciden çok daha fazlasıdır.

GÖZ KAPAĞININ ALTINA VE ÜSTÜNE SÜRÜLEN KREM HEMEN EMİLİR
YANLIŞ: Bazı kadınların göz kremlerini yanlış kullandıklarını fark ettim. Kremin üst göz kapağından göz üstüne ve alt kirpiklere kadar sürülmesi gerektiğini sanıyorlar. Bu bölgeler, tahrişe karşı özellikle hassas bölgelerdir ve cilt burada çok ince olduğundan, gözkapağının altı ve üstüne sürülen krem derhal emilecektir.
DOĞRU: İşte bu yüzden; en güvenlisi, göz kremlerinin göz çukurunu çevreleyen kemik sınırları boyunca sürülmesidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA