Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Dünyanın merkezi

Eski dünyanın Kuzey Atlantik'i çevreleyen ülkeler odağındaki güç merkezi, Pasifik'e doğru kayarken bizi de yenidünyanın tam ortasına yerleştirdi. Kürenin en fazla yerine uçuyor olması, THY'nin vizyon ve finansal gücü, TAV'ın hizmet kalitesi dışında, Anadolu'nun dünyanın ortası olmasıyla ilişkilidir ve havayolu şartlarının bize sunduğu altın fırsattır.
Gezegenimizde 1 milyon yerleşke var ve bunların 18 bini turizm varış noktası... Yeryüzünde 1000 yıldan yaşlı 100 kent, 100 yıldan yaşlı 1000 kent var ve İstanbul, daima ilk 100'de yer alan bir dünya metropolü... Ancak 2023'te ilk 10'da olma iddiasındaki Türkiye'nin, İstanbul'u "ilk 10 kent" arasına sokması da şart.
Hal böyle olunca Atatürk havalimanının kapasitesindeki doyum noktası, üzerinde düşünmemiz gereken bir olgudur. Üçüncü pist ile günlük 1200 uçağın inişine izin veren yapı, bayram trafiğinde rekora taşınmıştır. Bu, bir yandan dünyanın merkezinde olduğumuza dair yeni kanıt olsa da diğer yanda marka değerimize dair tehditlerin de habercisidir.
İkramından rekor varış noktasına dek küresel marka haline gelen bayrak taşıyıcı havayolumuz, Yeşilköy'ü en yoğun kullanan firma aynı zamanda... Kapasite aşımından dolayı oluşabilecek riskler, hem havalimanımızın hem de THY'nin itibarını zedeler.
Zaten sahte bomba ihbarlarıyla tehdit altındayız ve rakiplerin ayağına basıyoruz. Buna bir de kapasite aşımının getireceği riskleri ilave edersek, yönetilmesi zor sorunlara zemin açmış oluruz.
Dünyanın yeni merkezi, havayolu potansiyellerimizi rekora taşıyor. Tam da bu yüzden 3'üncü havalimanı, vaktinde bitirilmelidir. Yeşilköy'ün rekoruyla övünürken rekorun aynı zamanda sınır aşımı olduğunu unutmayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA