Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Dünyanın tam ortasında olmak

Dünya haritasını ister kuzeyden güneye, ister doğudan batıya ölçün, Türkiye tam ortada yer alıyor ve artan jeopolitik önemi yüzünden fırsatı da tehdidi de çoğalıyor.
Bu çetin coğrafyanın gündemimize getirdiği işgalci FETÖ belası, PKK ve diğer terör musibetleriyle zaten çok yoğun mücadele içindeyiz. Fakat bunu yaparken, kader denk noktasında beliren fırsatların gereğini de yerine getiriyoruz.
23. Dünya Enerji Kongresi, bunlardan biri... Bayrak taşıyıcı havayolumuz THY'nin dünyada en fazla yere uçuyor olması, havacılıkta bu fırsatları yakaladığımızı gösteriyor. Bugün ev sahibi olduğumuz Kongre, aynı başarıyı enerjide gösterdiğimizin ifadesi...
Dünyanın tam ortasında iseniz hele ki kıtalar kavşağındaki konumunuzla 'enerji köprüsü' olmak, kaçınılmazdır. Nitekim Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak batı ile doğunun bu enerji köprüsü ile kalıcı barışa katkının altını çiziyor.
Anadolu'nun sahipleri bizler, enerjide "barış için paylaş" mottosu ile yola çıkarken, sadece Türkiye'nin enerjideki arz güvenliğini değil, yakın coğrafyalar, hatta kürenin bütününde istikrar unsuru olduğumuzu belirgin kılıyoruz.
Benim sürekli altını çizdiğim husus, havayolu ulaşımı ve enerjide gösterdiğimiz başarının, finans, fuarcılık, lojistik, gıda ve benzeri alanlarda çoğaltılabileceği gerçeğini gündeme getirme zorunluluğumuzdur.
İstanbul Finans Merkezi, Mersin, Samsun, Karaman lojistik merkezleri, 3'üncü havalimanından sonra boşalacak Yeşilköy'de dünyanın en büyük fuar merkezi, 7 iklim 4 mevsim, faunası, florası suyu ve havasıyla gıda merkezi olmak...
Test geçişini bizzat Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın yaptığı Avrasya Tüneli de bir hayal ile başladı. Bunların rüyasını göremezsek, gerçeğine uyanamayız. Dünyanın tam ortasında isek fırsatların da göbeğindeyiz ve fırsatlar ancak, gelirken, önü kesilerek yakalanır, ardından koşularak değil...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA