Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Yeni güçlü ittifaklar

Türkiye, coğrafyasının getirdiği riskleri bertaraf etme yolunda yoğun enerji sarf ediyor. Dünya Enerji Kongresi'nde yaşanan gelişmeler, dışımızdaki dünya ile yeni ve güçlü ittifakların yeşerdiğini gösteriyor. Bu durum, FETÖ çetesinin yurtdışı uzantılarından ülkemize yönelik algı kirliliğine tokat gibi cevap oluşturuyor. Algı kirliliği Türkiye'nin dünyada yalnızlaştığı, uluslararası kamuoyunca dışlandığı, ekonomisinin durgunlaştığı, insan hakları ihlallerinin arttığı yalanı üzerinden yürüyordu. Bunlara verilen cevaplar arasında, ekonomiye yönelik sabotaj girişimine karşı yaptığımız atak, en önemlisi...
Rusya'dan sonra İsrail'le enerji alanında geliştirdiğimiz işbirliği, yeni ve farklı bir "one minute" çıkışı mahiyetinde... Hatırlayın, Cumhurbaşkanı "dünya 5'ten büyüktür" dedikçe, küresel arenada pazarlık gücümüz artıyor, karar vericiler arasındaki yerimiz pekişiyor.
Burada ben temel sıkıntının hâlâ, dış politika söz konusu olduğunda içerideki muhalefetin bu gelişmeleri "iç siyaset malzemesi" olarak görmesinde yattığına inanıyorum. Son 3 günümü New York'ta geçirdim. ABD seçimlerini bolca tartışma fırsatı buldum.
Neredeyse her Amerikalı, ister Demokrat Partili ister Cumhuriyetçi Partili olsun, söz konusu dış politika ise aradaki farkın "Coca- Cola ile Pepsi -Cola arasındaki kadar" olduğunda hemfikir. Bu da ABD'yi güçlü yapan unsurlardan biri...
Ülkemizde ise durum çok farklı... Şu anda ordumuz savaşta ve topyekûn gayret göstereceğimiz zamanlardayız.
Eski zihin yapısının ürettiği ezberlerimizi çöpe atmak, yeni ve güçlü ittifaklar aramak zorundayız. Kapısında bekletildiğimiz AB'ye mahkûm olduğumuzu düşünenler dahil "5'lerin egemen olduğu dünya dışında" bir varoluş mümkün olduğunu artık kavramamız gerek.
Köşeye sıkıştırıp yalnızlaştırıldıkça, içimizde saklı enerjiler açığa çıkıyor, yeni ve güçlü ittifaklar, ufuk menzilimize giriyor. Daha düne kadar kavgaya tutuşturulduğumuz Rusya, Mavi Marmara krizi yaşadığımız İsrail de dâhil, ülke için yararlı olacak her türlü akılcı hamleyi cesurca yapabiliyoruz.
FETÖ musibetiyle ülkeyi işgal eden hainleri tepeleyebildiğimizi, tankları durdurabildiğimizi, liramızı korumak için dövizleri feda edebildiğimizi ve bize dayatılan dünya içinde yeni ittifak kaynakları bulabileceğimizi gördük. Gerisi savaşan ülkenin cesur ve akıllı bireyi gibi hareket etmedeki sebatımızda...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA