Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Sıra vaatlerin gerçekleşmesine geldi

Tabiatın bahara uyanışının habercisi cemrelerden ilki, havaya düştü bile. Ekonomide baharın müjdecisi istihdam cemresi de piyasaya düştü. 130 bin kişiye iş sağlayan İŞKUR, 70 bin açık iş için acilen eleman aramaya başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB nezdinde başlattığı yeni istihdam seferberliği, bütün yurt sathında kabul görmüş, izleyen günlerde pek çok firma, grup, sektör ve sivil toplum örgütü, ek istihdam talep ve niyetini dile getirmişti.
8 yıl önce gündeme geldiğinde "erken" bulunan ve aksayan +1 istihdam projesinin bu defa "yüzde 5'e dönüşerek" kabul görmesinin altında, Hükümet'in aldığı tedbirlerin yanı sıra çalışma hayatının buna hazır olması yatıyordu.
İstihdam seferberliğine katılımın "gerçekleşmesi" en az "fazladan şu kadar istihdam" beyanı kadar önemli. Zira Erdoğan'ın çağrısına kulak verdiğini kamuoyu ile paylaşıp sonradan kulak arkası yapanlar söz konusu olabilir.
Bir yandan işsizliği azaltmak fakat diğer yandan verilen teşvikler, getirilen tedbirlerle ekonomiyi canlandırmak için başlatılan yeni istihdam seferberliği, yardım kampanyası değil, aksine ekonomiyi ivmelendirme gayretidir.
Fazladan istihdam sadece işsizliği azaltmayacak aynı zamanda Erdoğan'ın Türkiye Ekonomi Şûrası'nda dediği gibi "bu işin öyle bir bereketi var ki..." neticesi doğuracağına inanıyoruz.
10 gün önce başlayan ve önümüzdeki günlerde devam edeceğine inandığım "ben de varım" beyanlarını, son derece ciddiye alıyor ve gazetemizde yer veriyoruz. Kişisel olarak işsizlik gibi hayati sorunun çözümüne katkı verecek olan herkesi takdir ediyor, destekliyoruz.
Bunu yaparken Cumhurbaşkanı'nın çağrısına "ben de varım" diye katılıp devamını getirmeyenleri de takip edeceğimizi, kayıt altına alacağımızı söylemiştik.
Valiler kendi illerinde bunun yakın takipçisi ise biz de bu istihdam seferberliğinin daha yakın takipçisi oluyoruz ve şimdi sıranın, verilen "artı şu kadar çalışan" sözlerinin "gerçekleşme" beyanlarına geldiğini düşünüyoruz.
"Artı şu kadar çalışana işbaşı yaptırdım" beyanlarına sayfalarımız sonuna kadar açıktır. TİM'in 300 bin sözünden Konukoğlu'nun "artı %5" taahhüdüne dek yüzlerce beyanı izliyor ve gerçekleşme rakamlarını yayınlamak için sabırsızlanıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA