Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Moody’s ürür Türkiye yürür

Seyit Ali Onbaşı'nın o işgalci savaş gemisini batıran bomba sesi canlandı zihnimde dün... 102 yıl sonra torunları olarak, temel atma töreninde havai fişekler patlarken duyduğum sesler, Çanakkale ruhunun bugün de yaşadığını gösterdi bana...
Bizler iki kıtayı 6'ncı kez birleştirirken, Moody's Teyze, notumuzu kırıyordu. Tıpkı 15 Temmuz'da FETÖ militanı işgalci haydutları tepelediğimizde yaptıkları gibi... Eski Türkiye'nin zaafları üzerine oluşturdukları zihin yapıları, dilediklerinde bizi zayıflatabilecekleri gafletine sapladı bunları...
Bizim not düşürmeye cevabımız; Çanakkale Köprüsü'nün temel atışıyla geldi. Moody's öter Türkiye yürür... Nitekim daha önceki not indirme sürecinde benzer fiyasko yaşamışlar, bir iki gün süren spekülatif döviz hareketleri ardından, büyüyen Türkiye kervanı, yoluna devam etmişti.
Dün açılış sonrası Çanakkale Köprüsü Konsorsiyumu üyelerinden Nihat Özdemir'le konuşurken, dikkat çektiği nokta; "bütün engellemelere rağmen asla durmayacağımız" gerçeğiydi. Yine aynı konsorsiyum üyesi Başar Arıoğlu; projenin metriklerine dikkat çekerken, dünya ölçeğindeki rekor adımları sıraladı.
Ersin Arıoğlu, açılış töreninde, ülkemizin ileri teknoloji üretim kabiliyetine vurgu yapıyor ve burada toplanan herkesin; "Yeni Türkiye için gayret noktasında" işbirliğinden söz ediyordu.
Bana gelince; 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü olduğu kadar benim doğum günüm ve dünkü Çanakkale Köprüsü temel atma töreninde Sabah ve aHaber adına bulunma şansım yüzünden şimdiye dek en coşkulu doğum günüm... Allah, 2023'ün 18 Mart'ındaki açılışına da katılmayı nasip eder.
Kıtalar kavşağındaki ülkemin yeni dünya düzeninde kural koyucu hale gelişini Gelibolu karşısındaki tören alanından izledim. Tıpkı önceki gün Cannes'da 3'üncü Havalimanı için söylenenleri dinlerken kapıldığım gururu yaşadım. Bana bu gururu yaşatanlara teşekkür ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA