Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Tembeli değil gayreti destekle

Teşvik gelişme sürecinin vazgeçilmezidir.
Sorun kime verileceğini doğru belirlemektir. Tembeli mi gayretliyi mi desteklemeli?
Tabii ki gayret edeni...
Hele ki bu gayretli üretmek için çabalıyorsa...
Ama tembeli desteklemek, hantalı beslemek, ilkelliğe can suyu vermek, kaynakları heba ettiği gibi üretene zulümdür.
Bahsettiğim, işleri yolunda gitmeyince "destek peşinde" koşanlar... Misal geçen yıl turizmciler çıkan sorunu anında "kendi sorumluluk alanlarının dışına" ötelemişlerdi.
"Rusya uçak krizi var, terör algısı arttı, jeopolitik riskler fazla" deyip, gelmeyen turistin parasını bakanlıktan talep edebildiler.
Bana göre kötülerin, verimsizlerin, üretimsizlerin, lümpenlerin kısaca tembellerin sistemden çıkabilmesine izin verilmeli.
Hükümetin her yeni düzenlemesinde "benim teşvikim nerede?" diye arayışa girenleri dinlememeli.
Gayretlilere gelince... Turizm gibi ülkemiz için son derece hayati sektörde, gelecek vizyonuna sahip, cennet vatanın potansiyelini, yerli- yabancı turiste açma gayretinde fakat "gayreti" olanlar desteklenmeli...
Bu önerimin ekonomik mantığına, bilişimden örnek vereyim: Eğer siz değer üretmeyen süreci bilgisayar ile donatırsanız, "daha donanımlı ilkellik" inşa edersiniz. Oysa değer üreten fakat "zayıf" sisteme vereceğiniz destek, tembellikleri, vasatlıkları ortadan kaldırır, akıllı süreçleri inşa eder.
Elimizde zaten kıt olan kaynakları (zaman, insan, para) üretken ama destek gerektiren gayretli ama zayıflara aktarmamız şart. Bunu yaparken "fiyatımı indirmem, dar gelirliye ucuz tatil yaptırmam" diyen tembellere desteği kesmeli.
Tembeli desteklemek, zihniyle çoktan morga kalkmış ölüye serum takmaya benzer.
İyileşme umudu olan ve desteği hak eden gayretlilere yapılabilecek en büyük haksızlıktır bu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA