Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Bunu neden yapıyoruz?

Hint sineması diyoruz ya… Hani Hollywood ile yarışan… Ki bu yüzden adına Bollywood dediğimiz sinema endüstrisi. Dünyada en fazla film ve dizi burada üretiliyor. Çoğu da Zee TV yayın ağında dünyaya sunuluyor.
Zee TV, Hindistan'ın kablo ve uydu yayın ağı… Dün itibarıyla 214 diziyi bu yayın ağı sunuyor dünyaya… Bu diziler içinde bizim ürettiklerimiz, daima ilk 10'a giriyor. Türk dizisi deyince Bollywood kadar Hintliler de heyecanlanıyor, ülkemizin bu yumuşak gücü sayesinde Anadolu meşhur oluyor.
Bollywood, tıpkı Hollywood gibi, kendi Oscar töreni düzenler. Her yıl başka ülkedeki törenlerde, Türk dizilerinden aşina oldukları Antalya'yı düşünürler ve bizimle temasa geçerek; "bu yıl Bollywood oscarlarını sizin ülkenizde yapabilir miyiz?" önerisi getirirler.
4 gün sürecek bu etkinlikte, başta Hindistan olmak üzere dünyada Bollywood starlarına ilgi duyanlar televizyonları, cep telefonları, YouTube yayın ağı üzerinden konuğumuz olacak, milyara varan izleyiciye ulaşılacak.
Peki, ne oldu dersiniz? Gerisini Hindistan Büyükelçimiz Şakir Özkan Torunlar'dan dinledim, önceki gece konutta Sabah Yazarlar Kulübü'ne verdiği akşam yemeğinde; "çırpındım, kabul ettiremedim." Torunlar'ın çırpındığı halde kabul ettiremediği, bu organizasyonun, konaklama ve ulaşım giderlerini kapsayan yaklaşık 8 milyon $'lık finansmanı…
Ne bir işadamı ne de anlı şanlı turizm, kültür otoritelerimiz, buna sıcak bakmadılar ve 2017 Bollywood Oscar törenini kaçırdık. Tıpkı Truva filmi için Çanakkale'den izin isteyen Hollywood süper prodüktörlerini kovaladığımız gibi…
Oysa milyonlarca doları, kerameti kendinden menkul, şöhreti sahte, abuk sabuk tanıtım lobilerine harcayabiliyoruz. 2010'da İstanbul Kültür Başkenti projesi için özel vergi dahi çıkardık, kente kültür turizmi için gelenlerin sayısı azaldı.
Expo 2016 Antalya için döktüğümüz paralar şimdi susuzluktan kurudu, ne tek sap çiçek ihraç edebildik ne de ülkeyi tanıtabildik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat ilgilenmeseydi, açılışa dahi fuarı yetiştiremiyordu bu iş için görevlendirilenler…
Yerim bitti öfkem bitmedi ve başlıktaki soruyla sonlansın yazı; "Bunu neden yapıyoruz? Neden böylesi mucize ve makul önerileri kabul edemiyoruz? Yenimiz mi dar yerimiz mi dar yoksa KPSS zekâsıyla işe aldığımız ortalama 82 IQ'lüler mi olan biteni kavrayamıyor?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA