Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Büyümeyi budadılar

Bizi yıkmayan her yara güçlü kılar...
Doğru, 15 Temmuz'da darbeci haydutların işgal girişimi de bize öğrettikleriyle daha güçlü bir Türkiye haline gelmemizi sağladı.
Şükür ki yıkılmadık ayaktayız, hatta koşmaya başladık.
15 Temmuz'un yıldönümünde darbecilere karşı duranlarımızı minnetle anıyor, şehit ve gazilerimizi şükranla yâd ediyoruz. Burada ben FETÖ militanı işgal girişimcisi haydutların ülke ekonomisine verdiği zararı da unutmamamız gerektiğini savunuyorum. Unutmayalım zira tarih değil, hatalar tekerrür eder.
Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali için Malatya'dayız. "Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri" etkinliğinde, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği Başkanı Adil Nalbant, Yardımcısı Mehmet Ağrikli, Güreş Ağası Kahraman Kavuk ve yeni dönem güreş ağası Mehmet Nalbant var.
Festival sürecinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile yaklaşan 15 Temmuz'u ve ülke ekonomisine yüklediği maliyeti konuşuyoruz.
Tüfenkçi bilanço çıkarmış, özetliyoruz: 2009 küresel krizden bu yana aralıksız 27 çeyrek boyunca ortalama %7 büyümüşüz. Ancak 15 Temmuz'da hain darbe girişimi bu performansı sekteye uğrattı.
Eğer bu haydutlar olmasaydı, Türkiye daha yüksek gelir düzeyine ulaşacak, bugünkü gelirimiz yaklaşık 50 milyar lira daha fazla olacaktı.
Geçen yıl mayıs sonunda 2.9 milyon olan işsiz sayımız, 2016 sonunda 3.9 milyona çıktı, darbeciler yüzünden 1 milyon yeni işsizimiz oldu.
Borsamızı da etkileyen haydutlar, bugün 100 bini deviren endeksin 22 Temmuz 2016'da 71 bin puana inmesine yol açtı ve piyasanın değer kaybı 80 milyar liraya ulaştı. Turizm en dramatik kayıp alanımız oldu ve 10 aylık dönemdeki 24.2 milyonluk turist sayısı 19.9 milyona geriledi. Kaybımız 11 milyar lira...
Netice, kaybımız oldu ancak milli irade sayesinde bu kayıpları telafi ettik.
Unutulmamalıdır ki bu darbe girişimi bizi yıkmadı fakat büyümemizi budadı. Bana göre çıkarılması gereken ders, FETÖ benzeri haydutluklara izin vermeyecek siyasi ve ekonomik iklimi güçlendirmek zorunluluğumuzdur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA