Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Ekonomik cendereyi parçalayıp çıkıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Külliye'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonundayız... Konuklarına hitaben diyor ki; "Bugün Türkiye hem terörle mücadelesini hem sınır ötesi operasyonlarını eğer başarıyla yürütüyorsa bunda savunma sanayiinde son 15 yılda attığımız adımların çok büyük payı vardır. Maruz kaldığımız örtülü ambargolara, ülkemize ve ordumuza FETÖ eliyle vurulan darbeye, müttefiklerimizle yaşadığımız sorunlara rağmen planlarımızda, projelerimizde, operasyonlarımızda herhangi bir gerileme yoktur."
Darbeci haydutların işgal girişimi ardından Sabah Yazarlar Kulübü olarak dünya başkentlerine yaptığımız gezilerde, temaslarda, kendi savunma sanayimizle gelen başarıların ülke itibarımıza kattığı farkı bizzat gördük, yaşadık.
Ulaştığımız seviye henüz yeterli olmasa da 15 yıldır bu alanda ülkemizin gücünü ve itibarını sürekli artırma çabaları, sonuç vermeye başladı bile. 3 tarafı deniz, 4 tarafı sorunla çevrili bu çetin coğrafyada zaten kendi savunma sanayiini kurmadan bağımsızlığı korumak mümkün değil...
Bilginin, paranın, teknolojinin, mal ve hizmetlerin küreselleştiği bir dünyada terörü Ortadoğu coğrafyasına Türkiye'yi hapsedebileceklerini sananların yanıldıklarını görecekler. Zira tedbirimizi aldık ve en büyük tedbir, ekonomiyi güçlendirirken savunma sanayimizi yerli ve milli yapmak olmuştur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiye dair beyanı da gecenin ana başlıklarından biri oldu: "Yılın ikinci çeyreği için yüzde 7'lik bir büyüme bekliyoruz. Sadece savunma sanayii alanında değil, ekonomi konusunda da içine sıkıştırılmaya çalıştığımız cendereyi parçalayıp çıkıyoruz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA