Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Sevda Tepesi

Marmaris Bozburun'dan Zeynep Dirvana aradı. "Size, 57 dönüm ve 1984'e kadar Kıbrıslı ailesine ait olan İstanbul'daki Sevda Tepesi'nin öyküsünü anlatmak istiyorum" dedi. Dirvanalar, Kıbrıslı ailesinin birinci jenerasyonudur.
10 vâris vardı Sevda Tepesi'nde...
Zeynep Dirvana'nın eşi Süleyman Dirvana da vârislerden sadece biriydi.
Aile, kendilerine ait tepeye 30 villa yapmak istedi. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan imar izni aldı. Fakat Nazım Plan Bürosu'na gelince takıldı. Sevda Tepesi bir anda yeşil alana dönüşünce aile ne yapacağını şaşırdı. Her yere yazılar yazdı. Netice alamadı. Bir gün Süleyman Dirvana'yı o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Bedrettin Dalan aradı. "Sevda Tepesi'ni Kral Abdullah almak istiyor. Haliç'te bize yardımcı oluyor. Devletin yüksek menfaatleri icabı burayı satın" dedi. Başbakan Özal da devreye girince, istimlâk korkusu yaşayan aile Sevda Tepesi'ni 1 milyon dolara yani 450 bin liraya Suudi Arabistan Kralı'na satmak zorunda kaldı.
Aradan 28 yıl geçti. Sevda Tepesi'ne imar izni çıktı.
Zeynep Dirvana diyor ki "27 milyon dolara satıldığı iddia edilen bu yerin 26 milyon doları kime verildi? Bu satış herhangi biriyle yapılmadığına göre parayı kime verdiklerini öğrenmek istiyorum..."
Çünkü aile aldatıldığını düşünüyor. Başbakan Erdoğan'ın işe el atmasını istiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA