Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Deşifre programı

A Haber'de yayımlanan Deşifre programının yapımcısı Bahadır Kerimoğlu aradı. Günaydın'da çıkan Ermeni Soykırımı Mercek Altında başlığına itiraz etti. "En azından 'soykırım iddiaları' denmeliydi. Biz böyle bir ibare kullanmadık" dedi.
Haber televizyon sayfasında yer alıyor. Program yapımcıları o gün yayınlanacak olan bölümde hangi konuyu işleyeceklerini sayfa editörüne bir gün önceden iletiyorlar. Editör de ilgi çekici olabileceğini düşündüğü tanıtımları sayfaya koyuyor.
Kadir Mısıroğlu'nun katıldığı programı izledim. Hem Kerimoğlu'nun gönderdiği metinde hem de programda 'soykırım yalanı' ve 'soykırım iftirası' ibareleri kullanılmaya özen gösterilmiş. Editörümüzün bunu değiştirmesi doğru olmamış. Kendisiyle konuştum; hatayı sehven yaptığını, okurlardan ve programın yapımcılarından özür dilediğini belirtti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA