Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Siyaset sürprizlere gebe

Başbakan Erdoğan'la Has Parti lideri Numan Kurtulmuş'un buluşması sürüncemede kalan bir soruna açıklık getirdi.
Nihayet netçe anlaşıldı ki Kurtulmuş ve eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'yla Başbakan Erdoğan aylar önce görüşmüş.
Kim ne derse desin bu görüşme son yılların en önemli siyasi hamlesi... AK Parti veya Has Parti'den itirazlar yükselebilir ama bu sonucu değiştirmez. Siyasette bu tür gelgitler yaşanır. Burada önemli soru şu: Kurtulmuş ve Soylu AK Parti içinde nasıl bir rol üstlenecek?
Sorunun cevabını büyük olasılıkla AK Parti kongresinde alacağız. Bu noktada en sıkıntılı konu hiç kuşkusuz aynı siyasi çizgi içinden gelen Kurtulmuş'un pozisyonu. Süreç öyle bir gelişti ki, sanki Kurtulmuş'a, Cumhurbaşkanlığı sonrasının AK Parti başkanı olacak gibi bakılıyor.
Bunu söylemek zor, çünkü yaratacağı sarsıntı katkısında fazla olabilir. O zaman siyasetin farklı alanlarına bakmak gerekiyor. Kim bilir belki de asıl hedef ilk sıradaki yerel seçimler. Önümüzdeki süreçte Kurtulmuş ismiyle İstanbul birlikte anılırsa şaşırmamak gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA