Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Mimar Sinan Camisi

İstanbul bugün bir ilke tanık oluyor. İstanbul denince adı akla gelen, bu şehre onlarca eser kazandıran bir isim, artık sadece yaptığı eserleriyle değil, adına yakışır güzel bir camiyle bir kez daha ölümsüzleşiyor.
Doğrusu onca esere imza atmış Mimar Sinan adının İstanbul'da bir esere verilmediğini bilmiyordum. Bir süre önce İstanbul Ataşehir'i dolaşırken o camiyi gördüm. 50 yıldır çevremizi saran ve hiçbir mimari kaygı taşımadan yapılan o camilerle kıyaslamayacak kadar güzeldi. Küresel çağın mimarisini üretemedik ama hiç olmazsa Süleymaniye'yi Selimiye'yi hatırlatan estetik mimarisiyle yeni bir cami yapabildik. İnsanı etkiliyor. Keşke açık bir alanda olsaydı ve yanı başında yükselen o bina olmasaydı.
Başbakan Erdoğan'ın özel ilgi gösterdiğini hatta sık sık gelip takip ettiğini Ataşehir'in CHP'li Belediye Başkanı Battal İlgezdi'den öğrendim. Sadece görenlerin bile yapanlara dua etmeden geçemeyeceği bu camiye emeği geçen herkesi kutluyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA