Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Denizli'nin ileri teknoloji çıtası

Seçime üç gün kala Ege'nin vizyon kenti Denizli'deyim. Bu seçimde, siyaseti dizayn girişimleri nedeniyle seçim havasına bir türlü giremedik. Ama Denizli'de durum biraz farklı. Belki son üç gün, belki Denizli'ye özgü bir durum ama ilk kez burada bir seçim havasına tanık oldum.
Şehir bir renk cümbüşüne dönüşmüş durumda. Ana arterler fişleri, bilbortlar süslerken parti araçları da tur atıyor. Her parti var. Büyük partiler ağırlıkta ama küçük partiler "biz de varız" çabasında. Kazanma ihtimali yok ama küçük partilerin bu çabalarına hayran olmamak mümkün değil.
Şehirde kısa bir tur attıktan sonra Pamukkale'ye gidiyoruz. Denizlili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile buluşuyoruz. Bakan Zeybekci sanayi sitesindeki esnafla bir arada... Önce Denizli'nin bölgedeki önemine değiniyor, sonra Türkiye gündemine dönüyor:
"Ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkede kriz çıkartamayacaklar. Bugün kamu borçlarının milli gelire oranı açısından 28 AB ülkesinin 25'inden daha iyi durumdayız. İhracatımız yüzde 8 arttı. Toplam sanayi cirosu yüzde 20 arttı.
Türkiye'nin yüzde 2-2.5 kalkınacağının söylüyorlar hayır öyle olmayacak. Biz dünyanın en hızlı büyüyen 3-4 ülkesinden biri olacağız."
Denizli bir tekstil kenti olarak biliniyor. Ama sadece onunla yetinmemiş, bugün Türkiye'nin 8'inci büyük ekonomisine sahip. Sanayi üretiminde de dikkat çekecek noktada. Sadece ileri teknoloji bakır üretiminde yıllık ihracatı 800 milyon dolar.
Denizli'nin çehresinin değişmesinde bugünün ekonomi bakanı Zeybekci'nin büyük katkısı var. 2004'ten 2011'e kadar Denizli Belediye Başkanlığı yapan Zeybekci, hâlâ Denizli'den elini çekmiş değil. İlk kez Büyükşehir olan Denizli'yi karış karış dolaşıyor. Buradan ayrılıp Çivril ilçesine gidiyoruz. Bir ilçeye göre coşkulu bir kalabalık karşılıyor.
Denizli hem genel hem yerel seçimlerde AK Parti ağırlıklı bir kent. Bu kez de açık ara önde görünüyor. Büyükşehir adayı Osman Zolan. AK Parti'yi CHP ve MHP izliyor. Ancak çok gerilerden.
Sokakların nabzını tutuyorum. Kiminle konuşsam sonucun değişmeyeceğini, tam aksine cemaatin AK Parti'ye saldırısı nedeniyle oy patlaması yaşanacağını söylüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA