Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Küçük partilerin 'büyük' isimleri

Bu yerel seçimlerde küçük partiler ve küçük partilerden aday olan "büyük" isimler acaba ne kadar oy aldı?
Örneğin CHP'den kopanların adresi olan DSP, genel başkan Masum Türker'in dediği gibi herkesi şaşırttı mı?
Ya da her olayda sesi en yüksek çıkan, "haziran direnişi kazandı" diyen ve her toplumsal olayı iktidara karşı bir "savaşa" dönüştüren İşçi Partisi ne yaptı?
Önce DSP'den birkaç örnek... DSP, İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi önemli illerin bazı ilçelerinde güçlü isimleri aday yaptı. İşte alınan sonuçlar:
İstanbul Büyükşehir'deki oyu 7200, yüzdesi 0.1. En iddialı ismi ise Beşiktaş adayı gazeteci Can Ataklı'nın aldığı oy ise sadece 1250, yani yüzde 1.
DSP İzmir Büyükşehir'de ise yüzde 0.5 oy aldı. En iddialı adayı Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan 19.550 oy aldı, yüzde 7.9. İkinci iddialı ismi Bayraklı'da Hüseyin Aslan'dı, 5800 oy aldı, yüzde 2.9 ediyor. Ne denebilir, taş yerinde ağırdır.
İşçi Partisi'ne gelince... İstanbul adayı Levent Kırca'nın aldığı oy 15 bin civarında, yüzdesi ise 0.2. İzmir'de ise 10 bin oy aldı, yüzde 0.4; Ankara'da 0 oy görünüyor.
İP'in ikinci en iddialı adayı İstanbul Şişli'de gazeteci Ümit Zileli'ydi. Aldığı oy 1732. Yüzde 1.
Bu durumda sandığı nasıl sevsinler.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA