Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'nin cemaatle imtihanı

Seçim sonrası CHP'yi iç hesaplaşma bekliyor. Aslında bu hesaplaşma hiç bitmedi. Kiminle konuşsam, "Eskiden partinin hiç olmazsa bir rotası ve yönetimde bütünlüğü vardı" diyor.
Şimdi ise hem rotasını kaybetti hem de içi kaynayan kazan gibi. İçinde, birbirini ekarte etmeye çalışan Mustafa Sarıgül, Gürsel Tekin, Mansur Yavaş ve pusuda bekleyen Deniz Baykal gibi çok sayıda siyasi aktör ve ulusalcılar, sağcılar, sosyal demokratlar ve cemaatçiler gibi gruplar var.
Kısaca CHP, eskisinden daha karışık ve her an patlamaya hazır bir bomba gibi... İki şey yoğun tartışılıyor: "Seçim yenilgisi ve cemaatle ilişki."
Sol ve sosyal demokrat olduğunu söyleyenler bu iki konuda harekete geçmek için zaman kolluyor. Bu açıdan önümüzdeki günlerde yapılacak Parti Meclisi toplantısı bir dönüm noktası olabilir. Özellikle Gülen Cemaati'yle seçim için kurulan ilişkinin seçim sonrası da devam ediyor olması "solcu"
CHP'lileri rahatsız ediyor.
Eski bir milletvekili ve halen Parti Meclisi üyesi olan CHP'li şöyle diyor: "Türkiye'yi ve süreci doğru okuyamıyoruz. Siyasetin yanında yer almamız gerekirken dün karşı olduğumuz cemaatle birlikte hareket ediyoruz.
Dün Ergenekon davasının avukatlığını yaparken, bugün o davayı başlatan, İlhan Selçuk'u, Türkan Saylan'ı sabahın köründe gözaltına alan cemaatçilerle birlikteyiz. Eğer dün Silivri'de sahip çıktıklarımız bugün dışarıdaysa bunun nedeni cemaatçiler değil, Tayyip Erdoğan'dır. Onlar olsaydı hiç kimse dışarı çıkamazdı. Bu gerçek ortada dururken, hâlâ bizim üç milletvekilimiz ABD'ye gidip, cemaatin bir kurumuyla görüşmeye kalkıyor. Bu gidiş iyi bir gidiş değil."
PM üyesi CHP'liye "Bu tespitinizi neden açık isminizle kamuoyuna yapmıyorsunuz?" diye soruyorum. Tebessümle cevap veriyor: "Zamana ihtiyacımız var.
Çok şey değişecek.
" "Peki ne değişecek?" Net bir cevap vermiyor ama ilk adımın Parti Meclisi sonrası MYK'da değişim olacağını söylüyor.
Özellikle seçim sürecinde aday belirleme konusunda etkin olan Adnan Keskin, Erdoğan Toprak, Gökhan Günaydın, Umut Oran, Bihlun Tamaylıgil gibi isimlerin devre dışı kalma ihtimali yüksek. Kimin yıldızının parlayacağını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA