Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Ağrı seçimleri ve gerçekler

Ağrı seçimleri itirazlar ve sayımlar sonrasında bir sonuca ulaşmayınca 1 Haziran'a ertelendi. AK Parti ile BDP arasında gidip gelen seçimlerin nasıl sonuçlanacağını o gün göreceğiz. Ancak daha önce CHP'nin sürpriz ilgisi nedeniyle yazdığım yazıda, AK Parti'nin il genel meclisinde 23 bin oy aldığını, belediye başkanlığında ise 20 bin oy aldığını yazmıştım.
Ağrı'nın AK Parti'li belediye başkan adayı Hasan Arslan aradı. Arslan seçim sonuçlarının böyle olmadığını tam aksine belediye başkanlığında daha yüksek oy aldıklarını söyledi.
Arslan şöyle diyordu: "Belediye başkanına verilen oy 20 bin 590 il genel meclisi ise 19 bin 292. Ayrıca belediye başkanına verilen 500 civarındaki oy da sayılmadı. Bu da başkana verilen oyların daha fazla olduğunu gösteriyor.
Bu farkı önümüzdeki seçimlerde daha net göreceğiz. Bana muhalif bazı isimlerin konuyu farklı sunmaları sonucu yanlış bir algı oluştu. Gerçek ortada duruyor."
Ağrı'da BDP adayı Sırrı Sakık'ın sağduyulu yaklaşımı, AK Parti adayı Hasan Arslan'ın desteğiyle itirazlar ve seçim sayımı soruna dönüşmeden halledilmesi siyaset ve çözüm süreci açısından önemli bir adım oldu. Ağrı'da 1 Haziran'da demokratik bir yarış yapılacak. Umarım farklı eller devreye girip, bu seçime de gölge düşürmez... İzin; Yoğun seçim sürecinin yarattığı stresi biraz olsun azaltmak için yıllık iznimin bir bölümünü izninizle kullanmak istiyorum.
Haftaya görüşmek dileğiyle...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA