Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İzmir’de yüksek “Evet” için

Birkaç gün önce Başbakan Binali Yıldırım'la çıktığımız referandum gezisinin ikinci durağı İzmir'deydik. Önce AK Parti'nin taşındığı yeni il binasının açılışına katıldık. Sonra da hareketli Roman gecesine... O gece İzmir sosyolojisinin ne kadar renkli ve hareketli olduğuna tanık olduk. Sadece Romanlar değil, çok farklı etnik dini sosyolojilerin barış içinde bir arada yaşadığı bir kent İzmir.
Türkiye'de 450 bini aşan sayısıyla en çok Roman'ın yaşadığı kent de İzmir. Romanların sosyal ve ekonomik durumları da diğer illerden hayli farklı. Siyasetle ilişkileri de öyle. CHP'den bir milletvekilleri var. Başbakan Yıldırım'ı da tam bu nedenle AK Partili Romanlar, "Biz de milletvekili istiyoruz" diye sıkıştırdı.
İzmir'e gitmişken referandumun nabzını da tutmaya çalıştık. İzmir'de durum bilinenden farklı değil. Hayır'cıların belki de en güçlü olduğu il İzmir. Evet'çiler aradaki farkı azaltmak için çalışıyor. Bu noktada İzmir için iki kilit parti var: MHP ve HDP. MHP'de hayırcıların daha ağır bastığı söyleniyor. Durumu MHP yönetiminin tavrı değiştirebilir. HDP'de ise tersi olabilir çünkü İzmir'de siyasetin önü açılsın diye HDP'ye oy veren ciddi bir Kürt kitlesi var. MHP ve HDP'deki "Evet"çilerin gönlünü kazanmak da AK Parti İzmir İl Teşkilatı'na düşüyor. Daha çok çalışmalılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA