Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

FETÖ’nün yüksek lisans üssü: Yeni Yüzyıl

Fetullahçı Terör Örgütü'nün siyaset dahil el atmadığı, hatta ele geçirmediği alan yok gibi. Nereye dokunulsa altından FETÖ çıkıyor. Bu yüzden aylardır hatta yıllardır operasyonlar bitmek bilmiyor. Bir ahtapot gibi toplumun her yanını sarmış kirli bir yapıyla karşı karşıyayız. En etkili oldukları alan da hiç kuşkusuz eğitim. Sadece kendilerine ait 15 üniversite vardı. Bir karargâh olarak kullanılan bu üniversiteler nihayet KHK'lerle kapatılabildi.
Ancak bu kirli yapının bir de kapsama alanına aldığı, kripto denebilecek devlet ve özel üniversiteleri var. Kimiyle özel sözleşmeler yapılmış, kimiyle de özel ilişkiler kurulmuştu. Onlardan sadece birinde, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde yapılanlar üniversitelerin nasıl kullanıldığının çarpıcı bir örneği.
FETÖ'nün Emniyet içindeki gücünü 17-25 Aralık darbesiyle, binlerce insanı dinleyen ve izleyen casusluk şebekesiyle gördük. İşte Emniyet'teki bu FETÖ'cü yapıyla Yeni Yüzyıl Üniversitesi arasında dosyalara yansıyan enteresan bir ilişki dikkatimi çekti. Bu ilişki bana, FETÖ Buzdağı'nın görünmeyen yüzünü hatırlattı. Emniyet'ten yüksek lisans yapmak isteyen bütün FETÖ'cü emniyet müdürlerinin bir adresi var; Yeni Yüzyıl Üniversitesi.
Hepsi de tam burslu olarak ve okula hiç gitmeden yüksek lisans diplomalarını buradan almışlar. Böylece hem maaşlarını yükseltmişler hem de konumlarını. Peki, şimdi nerede bu polis müdürleri? FETÖ'den içeride tutuklular. 17-25 Aralık sonrası FETÖ- Yeni Yüzyıl Üniversitesi ilişkisinde çok sayıda soru işareti var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA