Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Göktürk’te Turgut Özal adı yaşıyor

İstanbul'un Eyüp ilçesine bağlı Göktürk'te 1500 öğrencinin okuduğu Turgut Özal Ortaokulu'yla ilgili yazıma, okulu yıkıp yeniden yapan işadamı Ferit Fehmi Meriçten'den cevap geldi.
Meriçten, bir işadamı olarak bugüne kadar devlete birçok okul yaptığını belirtiyor ve şöyle diyordu: "Önce şunu düzeltmemiz gerekiyor.
Okulla ilgili protokol bugünkü valimiz Vasip Şahin'le yapıldı. Okulun yıkılıp yeniden yapılmasına gelince; burada 1500 öğrenci okuyordu ve okul gerçekten kötü durumdaydı.
Bölgedeki insanlar, veliler, ilçe milli eğitim müdürü bana gelerek bu okulu kurtarmamız gerektiğin söylediler. Doğrusu içinden geçtiğimiz ekonomik süreçte bunu yapmanın kolay olmadığını söyledim ama onları da kıramadım.
Ve okulu yapmaya karar verdim."
Okul yapmanın önemini de Eyüp Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütücü dile getirdi:
"Bu okulda okuyan bini aşkın öğrenci çok zor durumdaydı. Hayırsever işadamı Ferit Fehmi Meriçten 20 milyonu aşkın para harcayarak o çocukları zor durumdan kurtarıyor. Bu takdir edilmeli."
Milli Eğitim, bölgedeki bir başka okula Turgut Özal adını vererek sorunu kendince çözmüş oldu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA