Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Uzun mesafe koşucusu

Uzun mesafe koşularının en dikkat çekici unsurudur tavşan atlet...
Yarışta izleyicinin bütün dikkatini üzerine çeker ancak yarış bittiğinde kimse onu hatırlamaz. Şampiyon ve varsa rekorunu konuşur dünya...
Türkiye'nin en büyük başarılarından birisi bu... Küresel ekonominin dalgalardan başını kaldıramadığı dönemlerde Türkiye tavşan atlet olmadı.
26 çeyrektir kesintisiz büyümeye devam ediyor. Bu yarıştan kopmayacağımızın önemli bir işareti... Daha önümüzde uzun bir koşu var. Ve şampiyon olmak için yorulmamalıyız. Terör, jeopolitik riskler ve küresel dalgalanmalara rağmen büyümek önemli. Ancak her yıl aramıza katılan 800 bin gence iş bulma zorunluluğu var. Bu yüzden sürdürülebilirlik daha da önemli.
Görünen o ki Fed, belirsizlik yönetimiyle dünyanın algılarıyla oynarken, aslında ABD Başkanı'nın kim olacağını bekliyor.
AB, Brexit telaşında... AB, "İngiltere koparsa arkasından diğerleri gider mi?" endişesi yaşıyor. İngiltere ise AB'de kalmayı istiyor aslında. Halkını ikna etmek için bile Türkiye'yi kötüleyen söylemlerde bulunması potansiyelimizi bizden daha iyi gördüklerini gösteriyor.
Küresel tablo Türkiye için fırsat yollarını gösteriyor.
Artık devreye girecek milli ve yerli, inovasyonu, markalaşmayı önceliğe alan üretim ve ihracat politikaları ekonomiye doping etkisi yapacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA