Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Boğaz’da milyar dolarlık zirve

Bu hafta İstanbul'da 9. Uluslararası Yatırım Danışma Konseyi toplanacak. Türkiye 15 Temmuz'un ardından dünyanın önde gelen yatırımcılarına Türkiye ekonomisini, hedeflerini anlatacak. Bu toplantı, yatırımların önündeki engellerin azaltılması, Türkiye'nin uluslararası alanda yatırım yeri olarak imajının güçlendirilmesi için önemli bir fırsat olacak.
Çin'den Kanada'ya 14 farklı ülkeden 10 farklı sektörden toplam cirosu 666 milyar doları aşan çokuluslu şirket ve uluslararası kuruluştan 21 temsilci toplantıda yer alacak.
Varlık Fonu'ndan teşviklere, işgücü piyasasının geliştirilmesinden Bireysel Emeklilik Fonu'na kadar birçok alanda ekonomide atılan adımlar anlatılacak. Yabancı yatırımcıya beklentileri sorulacak.
Önce Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin ev sahipliğinde yabancı yatırımcılar Çırağan'da akşam yemeğinde buluşacak. Ardından 27 Ekim'de Dolmabahçe'de Başbakan Binali Yıldırım Konsey'e başkanlık yapacak.
Hükümet, yatırımcıları İstanbul Boğazı'nın eşsiz manzarasında ağırlayacak. Microsoft'tan Renault'ya birçok şirketin Türkiye merkezleri ise üst düzey yöneticilerini ağırlamanın heyecanı içinde… Duyduğumuza göre kimi Boğaz turu organize ediyor kimi İstanbul'un tarihi mekânlarına kısa turlar… Yani şirketlerin 2017 planlarına yine İstanbul'un güzelliği ağırlığını koyacak gibi görünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA