Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

İnadına umutluyuz

Türkiye ekonomisi için tarihi bir yıl oldu 2016... Ekonomi hiç bu kadar aleni bir şekilde içeriden ve dışarıdan saldırıya uğramamıştı. Hatırlamak bile istemediğimiz bir yıldı.
Ama başka bir açıdan bakıldığında 2016 yılı karnesine, takdir belgesi eklenmeli.
Birçok ülkenin tarihinde görmediği saldırıları, darbe girişimini, terörü, belayı atlattık. Ekonomimiz sınavları yıkılmadan geçti.
Farkındalığın artması, milli seferberlik bilinci, hedeflerin doğru belirlenmesi kazançlarımız. Şimdi zayıflarımızı telafi etmek için sadece potansiyelimize güvenmemiz gerektiğini, bir ve beraber olmanın yeterli olduğunu biliyoruz.
2017 daha iyi bir yıl olacak.
Çünkü artık saldırının nereden geleceğini biliyoruz. Milli seferberliğin ne kadar değerli olduğunun farkında olarak hareket edeceğiz.
Hem kamu hem özel sektör yatırım için yarışacak. Ekonomi yönetimiyle konuştuğumuzda anlıyoruz ki hem varlık barışından gelecek kaynak hem cazibe merkezlerine yatırımlar hem Türkiye Varlık Fonu umut vadediyor. İşadamlarıyla konuştuğumuzda öğreniyoruz ki senenin hemen başında başta Körfez ülkeleri ve Çin'den önemli yatırım müjdeleri gelecek.
Küresel piyasalar için belirsizlikler azalacak. Trump koltuğuna oturacak.
Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sistemi için referanduma gidecek. Bölgesinde güç odağı bir küresel aktör olmak için sistemini güçlendirecek. 2016'da bu topraklarda şehit olmuş tüm asker ve sivillerimizin ruhu şad olsun. En çok onların hatırasını incitmemek için umutlu olmalıyız. İnadına herkes kendi işinde gayretini ikiye katlamalı. Sadece kendi çocuklarımız için değil, dünya sırtını dönmüşken kucak açtığımız mülteci çocukların geleceği için de çalışmalıyız. Bu bölgenin Türkiye ekonomisinin gücüne ihtiyacı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA