Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Ayak direyenler var

Darbe girişimiyle, ekonomik saldırılarla, dolar operasyonlarıyla olmadı. Siyasi saldırılar tutmuyor.
Baharla birlikte ekonomide de bir bahar havası esmeye başladı.
Hükümetin aldığı tedbirler ve özel sektörün hemen hemen her alanda başlattığı kampanyalarla, vatandaş da alım kararlarını ertelemekten vazgeçmiş görünüyor.
Çarşıda pazarda hareketlilik, tüketimde canlılık var.
Bu algıyı yıkmak için çalışanlar da...
Bugünlerde kiminle konuşsam cümlesi şöyle başlıyor: "Hükümet sağolsun birçok destek açıklıyor ama..." Ama ne oluyor? Görünen o ki çarkın dişlilerine takılan bazı engeller var.
Esnafla konuşunca bankacıyı şikayet ediyor; inşaatçıyla konuşunca bürokratı... Hükümet ekonominin canlanması için çalışırken, ayak direyenler ne için mücadele ediyor? Teşviklerin gitmesi gereken yere ulaşmasına engel olanların bir an önce asıl maksatlarının su yüzüne çıkarılması gerekiyor.
"Yerli üretimi destekleyin" Hükümet mobilya, beyaz eşya ve konut başta olmak üzere pek çok alanda vergi indirimi yaptı. Hem sektör temsilcileri hem de tüketici mutlu. Çok önemli bir detayın altını ise Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Başkanı, Vestel Genel Müdürü Ergün Güler çiziyor.
Güler diyor ki "Tüketicilere görev düşüyor. Gün birlik olma vakti.
Tükettikleri ürünün Türkiye'de üretilip üretilmediğine dikkat etsinler. Teşvik, Türkiye ayağa kalksın diye veriliyorsa, biz de tüketiciden milliyetçi davranmasını bekliyoruz." Beyaz eşya sektörü bugün 60 bin doğrudan ve yan sanayisiyle 660 bin kişiye istihdam sağlıyor. Güler "Türk mühendisinin, işçisinin ürettiğini alın" derken çok önemli bir noktaya temas ediyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA