Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Çocuklar için ekonomi

Dünyada çocukların bayram kutladığı tek ülkedeyiz, ne mutlu...
Çocuklar umudumuz, yarınımız, hayallerimiz. 2016 sonu itibarıyla 22 milyon 891 bin çocuğumuz var. Nüfusun yüzde 28.7'si... Ekonomide atılacak her adım, 2023, 2053, 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi, onların daha refah, daha büyük bir ülkede yaşamaları için önemli. Onların da ülkeyi daha ileri noktalara taşımaları için iyi eğitim vermek şart.
Türkiye yıllardır bütçesinde en büyük payı eğitime ayırıyor. Bu yıl 645 milyar liralık bütçenin 122 milyar lirası eğitime ayrıldı. Tek başına devlet yeterli değil elbette. Birçok sivil toplum kuruluşu çaba sarf ediyor, özel sektör de birçok alanda çocuklar için sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor. Hepsini bu köşeye sığdırmak mümkün değil ama örnek olsun diye bazılarının çocuklara özel çabalarını paylaşmak istedim.
Türk Telekom, yıllardır Türkiye'nin dört bir yanında kurulan 52'si okul 76 eğitim binasında öğrencilere eğitim imkânı sunuyor. Engellilere yönelik tek okul Siirt'te ve bugün bu okuldan 10 hafif zihinsel engelli çocuk İstanbul'a gelmenin mutluluğunu yaşayacak. Türk Telekom ayrıca Günışığı Projesi ile görme engelli çocuklara eğitim veriyor.
Turkcell Merhaba Umut projesi ile savaşın gerçek yüzünü görüp ülkemize sığınan Suriyeli çocuklara umut oluyor.
Türkiye'de dil ve kültür olarak yabancılık çekmemeleri için Türkçe öğrenme imkânı sağlıyor.
Akbank, Ekonominin Kahramanı Çocuklar Projesi ile öğrencilere tasarruf konusunda bilinç ve farkındalık yaratmak için eğitimler veriyor.
İş Bankası'nın açtığı satranç sınıfları sayısı ise 18 bine yaklaştı. Banka hapishanedeki çocuklara da satranç eğitimi verecek.
Mercedes-Benz MobileKids projesi ile çocuklara trafik eğitimi veriyor. Eğitimler internet üzerinden de alınabiliyor.
Zorlu Enerji, Enerjimiz Çocuklar İçin projesiyle faaliyette bulunduğu illerde ilköğretim öğrencilerine enerji tasarrufunu oyunlarla anlatıyor. Kitap ve oyuncağa ihtiyacı olan çocuklara yardım etmek için yola çıkan KidZania, oyuncu Mert Fırat'ın kurduğu İhtiyaç Haritası projesi işbirliğiyle Kardeş Kumbara etkinliğini başlatıyor.
Bugün çocuklar için eğlenceli pek çok etkinlik var. Hayalleri gökyüzüne ulaşan çocuklar için ise Yeşilköy'deki İstanbul Havacılık Müzesi çok renkli... Pilotlar Vakfı ve Baykar Holding işbirliği ile Koruncuk Vakfı çocukları için uçak atölyesi etkinliği düzenleniyor.
Çocukların ölmediği, güldüğü bir dünya dileğiyle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA