Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Zengin koca melek midir?

Kendi kendime "Bu konuya daha fazla girmeyeyim" dedikçe elime malzeme düşüyor, yazasım geliyor.
Hadisemiz Bade İşçil-Malkoç Sualp boşanması. Esasen kişileri aradan çıkarırsak yine bir boşanma, yine dökülen çamaşırlar, yine aşk mağlup, yine evlilik kurumu kokuyor, yine yüreklerde boşluk.
Silahlar çekildi, çeneler açıldı artık önemli olan tek şey 'haklı çıkmak.'
En çok puanı, alkışı toplayan "Bakın gördünüz mü neler çektim ben" diyerek gözyaşlarıyla ve arkasına aldığı taraftarlarıyla yeni hayatına başlayacak.

Malkoç'un dili yok mu?

Karşılıklı verilmiş sözler, göz göze bakışmalar, hayaller, heyecanlar, sarılmalar, gündüzler, geceler, kahkahalar hiç olmamış gibi ondan 'kurtulmanın' ferahlığıyla derin nefesler alınacak.
Neyse, durum niyeyse buralarda hep böyle.
Şimdi de damadın ikiz kardeşi Tarkan Sualp aldı sazı eline. Sosyal medya hesaplarından yengesi Bade İşçil'e savaş açmak suretiyle yazılar yazıyor, biz de gazetelerin magazin eklerinde okuyoruz.
Hadisede kim haklı, kim haksız bilmem. Ve fakat bir ilişkide en sevmediğim şeylerin başında üçüncü şahısların konunun esas kişileri yerine çıkıp konuşması, karşı tarafı suçlaması gelir.
Sanki Malkoç Sualp'in dili yok, sanki koca adam değil. Niçin ikiz kardeşi konuşuyor? Yoksa avukatı mı?
Bir de konuşuyor da kardeşini savunacağım derken yanlış cümleler kuruyor. Haliyle ben de dayanamıyor, bir kadın olarak cevap vermek durumunda kalıyorum.

Ya psikolojik şiddet?

Dünkü gazetelerde Tarkan Sualp; "Bade'nin Instagram hesabına bakın, kocası onu nerelere nerelere gezdirdi. Yunan Adaları, kayak tatilleri...
Bade'nin annesini Londra'daki evinde ağırladı. İş seyahatlerine bile Bade'yi götürdü. Ne şiddeti. Böyle gezen bir kadın neyin şiddetini görüyor, bu şiddete uğrayan kadınlara ihanettir demiş."
Eh be adam, pes be adam, böyle savunma mı olur?
Ne yani zengin kocalar melek mi oluyor?
Karısını tatile çıkaran koca ermiş mi?
Kadına şiddet sadece fizikseldir size göre değil mi?
Ama yok değil işte, sözlü şiddet, psikolojik şiddet fiziksel şiddetle eş değerdir. Eğitimli, zengin, modern görünüşlü erkekler de eşlerine, sevgililerine şiddet gösterebilir (özellikle de psikolojik şiddet hobileri olabilir).
Gözleri mor, kolu bacağı kırık, dişleri dökük, eve kapanmış halde olmayan kadınlar da şiddet görür. Hatta görüyorlar.
Üstelik en çok bu kadınlar gördükleri şiddeti itiraf etmekte zorlanıyorlar, utanıyorlar.
O yüzden "Adam kadını gezdirdi tozdurdu, yemeğini suyunu önüne koydu, bu kadın şiddet göremez, kapasın çenesini otursun" denemez.
Oldu mu?
Şimdi başka şeyler konuşalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA