Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Başarının 7 Spiritüel Yasası’ no: 2

Başucumdan ayırmadığım Deepak Chopra'nın 'Başarının 7 Spiritüel Yasası' kitabını geçen pazar yazmaya başlamıştım. Her yazı günümde bir yasa. Bugün sırada benim en sevdiğim, anında mucizeler yaratan iki numaralı yasa var; 'Alma-Verme Yasası.'
Bedenimiz ve zihnimizin evrenle sürekli bir alışveriş içinde olduğunu kabul ediyorsak eğer, bu enerji dolaşımını engellememek çok önemli değil mi?
Özetle diyor ki Deepak Chopra; hayatınıza bolluk bereket yaratmak, isteklerinizi gerçekleştirmek istiyorsanız hem almalı hem de vermelisiniz çünkü her ilişki bir alma-verme ilişkisidir.
Burada en hassas konu alırken de verirken de taşıdığınız niyettir dostlar. Bu bir dua, bir iltifat, para, hediye, yemek, sevgi... Her şey olabilir. Eğer o şeyi isteyerek, koşulsuz ve kalpten vermiyorsanız, bu vermenin arkasında enerji yoktur yani size de evrene de bir faydası yoktur, ona göre.
Sevgi bekliyorsan sevgi vermelisin, ilgi ve takdir bekliyorsan ilgi gösterip takdir etmeyi bilmelisin, isteklerine ulaşmak istiyorsan başkalarına isteklerinde yardım etmelisin.
Niyet, daima ve daima mutluluk yaratmak olmalıdır.
Test edip onaylayarak söylüyorum ki mutluluğun, huzurun, bereketin sırrı kesinlikle bu; Gönülden vermek, teşekkür ederek almak!
Peki bu yasa nasıl uygulanır? Aynen şöyle;
1. Gittiğin her yere, temas kurduğun herkese bir hediye ver. Bunun para ile ilgisi yok. İltifat, güzel yazılmış bir not, çiçek, dua hepsi hediyedir.
2. Hayatın sana sunduğu tüm hediyeleri minnet ve şükranla kabul et. Gün ışığı, kuş cıvıltısı, bahar yağmurları, gün batımı... Ayrıca diğer insanlardan almaya açık ol. Diyelim iltifat karşısında hemen aksini söyleme, teşekkür et. Kabul et.
3. Karşılaştığın herkese sessizce mutluluk dile. Sevgi, ilgi, takdir gibi en değerli hediyeleri al ve ver.
Bu yasayı uyguladıkça gününüz daha iyi geçiyor inanın. Ben hiç aklımdan çıkartmamaya çalışıyorum. Karşılaştığımız, çalıştığımız, tanıştığımız kişilere güzel sözler söylemek, teşekkür etmek, gerçekten hatırlarını sormak, kızmak yerine gülümsemek, eleştirmek yerine güzelliklerini görmek inanılmaz mucizeler yaratıyor. Denemesi bedava, karşılığı cennet, benden söylemesi.
Not: Önceki yazı için sabah.com.tr'nin 'yazarlar' bölümünden arşivime girebilirsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA