Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Türk ve Yunan kadın dedektifler

Yunan televizyonunda yayımlanan Fos sto Tunel adlı programın sunucusu Angeliki Nikolouli ve Müge Anlı'nın benzerliği görenleri şaşırtıyor

Önceki gün, gözüm atv'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına takıldı. Müge Anlı kayıp kişileri bulmaya, faili meçhul cinayetlere ışık tutmaya çalışıyordu. Program ilgimi çekti. Çekmemesi mümkün değildi çünkü ben bu programı sanki, Yunan televizyonundaki benzer bir programdan biliyordum.
Tatlı Sert Yunan Alpha TV kanalında yayınlanan Fos sto Tunel (Tünelin Ucunda Işık Var) adlı programa benziyor ama bundan da öte Müge Anlı'nın Yunan sunucu Angeliki Nikolouli'ye benzerliği şaşırtıcı. Angeliki Nikolouli'ye hem yaptığı programın atv'deki programa benzediğini, hem de kendisinin Müge Anlı'ya benzediğini söylemiştim.
Nikolouli'nin ünü, Yunanistan sınırlarını da aşmış vaziyette. Farklı ülkelerin TV yapımcıları sürekli Atina'ya gelip gidiyor, programın başarısının sırlarını öğrenmeye çalışıyor. Nikolouli, bu program sayesinde, bugüne kadar 22 faili meçhul cinayetin ortaya çıkmasını, 16 cinayet dosyasının da yeniden açılmasını sağladı. Kayıpların bulunmasında da rekorlar kırdığı için 1998 ve 1999'da Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Nikolouli 670 programda tam bin 483 kayıp kişinin bulunmasını sağladı.Yaptığı işin bu denli ün salmasındaki sır, onun polisiye geçmişi ile de bağlantılı. Çünkü o televizyonda program yapmaya başlamadan önce çeşitli Yunan gazetelerinde polis muhabirliği yapmış biri.
Ama madalyonun diğer yüzü o denli parlak değil. Nikolouli, özellikle faili meçhul cinayetlere ışık tutmaya çalışırken, ölüm tehditleri alıyor. Hatta gazetecilik yıllarında evine dönerken arabasının altına bir bomba konduğu da son anda anlaşılmıştı.
Her yıl kendi programında yaşadığı deneyimleri kaleme alan Nikolouli'nin yazdığı cinayet kitapları da çok satıyor. BBC televizyonunda kendisine Yunan Agatha Christie'si bile denmişti.
Bu iki programın ve iki sunucunun dedektiflik yanlarından başka sunuculuk stillerini ve sevimli tiplerini karşılaştırınca, aklımdan niçin birbirleriyle tanışmasınlar diye geçiverdi. Angeliki Nikolouli bu önerimi çok olumlu karşıladı. Sıra Müge Anlı'ya sormakta.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA