Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Telefonlara çift kamera

Akıllı telefonlar daha iyi fotoğraf çekimi için çift kamera ve yetenekli yazılımlarla kullanıcı deneyimini farklılaştırıyor. Geniş açı, optik yakınlaştırma ve yetenekli ön kameralar elimizdeki cihazın telefon olduğunu unutturuyor

Akıllı telefonlardaki çift kamera, yazılım ve işlemci yetenekleri profesyonel cihazları bile unutturuyor. Sadece küresel markalar değil yerli markalar da çift kameralı modellerini piyasaya sürmeye başladı.
Piyasaya sürülen ilk çift kameralı akıllı telefon 2011 yılında HTC Evo 3D olmuştu. Üç boyutlu kameraların rüzgarı erken sönünce çift kameralar için 2016 yılını beklememiz gerekti. Daha sonra HTC ve LG çift kamerayla karşımıza çıktı. Aslında çift kamera iki farklı sensör anlamına gelmiyor.
Apple 5.5 inç ekrana sahip iPhone 7 Plus modelinde çift kameralı olarak yoluna devam edince iPhone 7'ye olan ilgi azaldı.
Aslında akıllı telefonlarda kameraların sahip olduğu yazılım yani algoritma ve sensör profesyonel kameralarda merceğin yerini tutuyor.
Ancak binlerce çekim sırasında ve hızlı kullanımda akıllı telefonların başarı oranı düşüyor.
Geniş açılı mercek ve optik yakınlaştırmanın yerini yazılımla yakalamak imkansız. O nedenle akıllı telefonlar bu başarıyı artıracak çift kamera veya çift mercek düzenine geçişi hızlandırdı.



FİYAT PERFORMANS
Sadece LG G6, iPhone 7 Plus değil yerli akıllı telefon markaları da çift kameranın yeteneklerinden faydalanmaya başladı.
Çift kameralı iPhone 7 Plus'ın küçük ekranlı iPhone 7'den daha çok satmasının sebebi de çift kameradaki deneyimler.
Casper'ın biri 5 diğeri 13 megapiksel olarak iki farklı arka kameraya sahip olan ilk akıllı telefonu VIA F1, fotoğraf deneyimini üst seviyeye taşımak isteyenlerin işini oldukça kolaylaştırıyor.
Sadece arkadaki çift kamera değil özellikle özçekim seven Türk insanı için büyük önem taşıyor. Şimdiye kadar çok ihmal edilen ön kamerada VIA F1 modelinde ciddi bir kamera kullanılıyor.

YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜK
13 megapiksel ön kamerası ile özçekim yeteneğini üst seviyeye taşımayı hedefliyor.
4 GB bellek, 8 çekirdekli işlemci ve 64 GB dahili depolama kapasitesine sahip Casper VIA F1, böylelikle tüketicinin bir akıllı telefondan beklenen performans ihtiyacına yanıt veriyor.
Poltio dijital anket platformunda yaptığımız mini araştırmaya katılan 200 kişinin yarısı arka kameranın çözünürlüğünün yüksek olmasını istiyor. Yaklaşık her dört kişiden biri özçekim kamerasının kalitesine bakıyor.
Bu sonuç Casper VIA F1'in 13 megapiksellik ön kamerasının niye önem kazandığını çok iyi anlatıyor. Poltio anket platformunda çift kameraya dikkat edenlerin oranı yüzde 16'larda olduğu görülüyor.

Çekimlerde derinlik hissi var
Fotoğraf çektiğiniz kişinin yüzünü öne alıp arkayı flu görüntüye bıraktığınızda alan derinliği fotoğraflardaki beğeniyi öne çıkarıyor. Bunu akıllı telefonların yapmasını sağlayanlardan biri de çift kamera. Casper VIA F1 dual arka kameranın yanı sıra kameradaki bokeh moduyla istenen objeye vurgu yaparak diğer alan ıbulanıklaştırma özelliği ile profesyonel fotoğrafların çekilmesini sağlıyor
Casper akıllı telefonlarda ilk kez kullanılan bu yeni teknoloj,i kullanıcılara bokeh alan derinliği efektiyle istenen yere netlik yapma sonradan netlik noktasını değiştirme ve daha fazla detay ile fotoğraf alanında sınırları zorluyor

Deneyimden aklımızda kalan



Çift kamerada derinlik hissi yaratan sonuçlar dikkat çekici. Telefon avucunuzun içine kolayca oturuyor. Metal tasarımı, güvenilir ve sağlam hissini veriyor. Ergonomik olarak başarılı. VIA F1 özellikle küresel markaların 3 bin TL ve üstünde sattıkları cihazlarla benzer özelliklere sahip. Ekran çerçeve oranı kendi fiyat sınıfında başarılı.

Farklı olan tek şey deneyim!



"Akıllı telefonlar neden bu kadar birbirine benziyor?" sorusunun yanıtı deneyimlerinde. Android Marshmallow işletim sistemi yüklü akıllı telefonla her türlü uygulama ve servis rahatlıkla kullanılabiliyor. Android işletim sistemine sahip telefonlar markalarıyla değil tüketicilere yaşattığı deneyimle de farklılaşması gerekiyor. İletişim ve multimedia uygulamalarını aynı pencerede kullanma imkanı sağlayan dual pencere özelliği ile Casper VIA F1, parmak izi okuyucusu sayesinde de güvenlik beklentisi yüksek olanları mutlu ediyor.
Casper VIA F1, yüzde 97 metal yekpare siyah mat gövdesiyle asil ve stil sahibi bir tasarıma sahip. 5.5 inç Full HD IPS ekranı ile üst düzey bir kullanım deneyimi yaşatan Casper VIA F1, alüminyum metal gövdesi ile üst düzey sağlamlık sunuyor. Akıllı telefon 2.5D kavisli ekranı sayesinde ele oturan kusursuz tasarımıyla dikkat çekiyor.
Gorilla Glass 3 korumasına sahip ekran, zorlu şartlarda bile dayanıklı bir kullanım sağlıyor. Casper VIA F1'in 3000 mAh pilinde yapılan optimizasyon sayesinde bir tam günü rahatlıkla geçirmenizi sağlıyor. Ayrıca yüksek tasarruf sunan ultra performans modu ile pilin gücü çok az kalsa bile birkaç saate kadar kullanım sağlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA