Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

3 boyutlu hikaye dönemi

Videolardan hikaye oluştururken, sanal görüntüler kolayca videoların içine yerleştirilebiliyor. Mesela futbol topu ateş topuna dönüşebiliyor. Hikayeler geliştiricilerin ekleyeceği 3 boyutlu görüntülerle zenginleşecek

Sosyal ağlarda Snapchat ile başlayan hikaye oluşturma alışkanlığı Facebook, Instagram, iOS gibi mobil uygulama ve platformlarda artık. Yani daha profesyonel görüntüler 3 boyut kazanarak Windows 10 platformuna taşınıyor.
Microsoft, geliştiriciler için hikaye oluşturmayı sağlayan uygulamayı Windows 10 platformuna taşıdı. Sosyal ağlarda başlayan video hikayelerine Microsoft, 3 boyutlu görüntüleri ekliyor. Story Remix adı verilen bu uygulama sayesinde 3 boyutlu görüntüler gerçek görüntülerle birleşiyor.
Videoların üzerine notlar alınabiliyor. Remix tuşu ile videonun müziği anında değişebiliyor. Geliştiriciler videolarda kullanılacak 3 boyutlu karakterler yaratmak için yarışacak.

GERÇEKLE SANAL KARIŞIYOR
Microsoft sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve karıştırılmış gerçeklik gibi kavramlara büyük önem veriyor. HoloLens, Windows 10 yaratıcı geliştiriciler için güncellediği söz konusu teknolojileri platform genelinde standart haline getirebilecek birtakım özellikler içeriyor.
En büyük yeniliklerden Windows Karışım Gerçeklik, hareket kumandalarını destekleyecek. Avuç içinde tutulup kullanılabilen bu kumandalar, sanal 3 boyutlu alanlarda gezinmek için kullanılırken, kullanıcının etrafındaki duvarlara sensörler yerleştirmek veya işaretleyiciler konumlandırmak gerekmiyor.

MONTAJ DERT OLMAYACAK
Microsoft'un halihazırda bir film düzenleme uygulaması bulunsa da, bu yeni yazılım, işleri biraz daha otomatikleştirecek. Örneğin fon müziği ve sinema tadında geçişlerle temaları akıllı şekilde ekleyecek.
Remix 3D nesneleri de hem fotoğraflara hem de videolara eklenebilecek. Ayrıca eğer Windows Ink destekli bir cihaz varsa, anıları ekrana çizerek ifade etmek ve sonrasında paylaşmak mümkün olacak. Ink metinleri farklı kişilere veya nesnelere sabitlenebiliyor. Daha sonra bunlar karedeki görüntüyü takip edecek şekilde hareket ettirilebiliyor.
Bu uygulamada temel fikir, kullanıcının müdahalesini mümkün olduğu kadar azaltmak. Story Remix kliplerdeki en iyi anları tanıyor. Örneğin insanların gülümsediği veya güldüğü anları saptıyor daha sonra bu bölümleri kırpıyor.
Videoda hangi kişilerin olduğunu tanımlıyor ve bunları kahraman olarak belirlemeye izin veriyor. Bu kişiler videonun odak noktasında olacak şekilde videolar yeniden karıştırılabiliyor.
Windows 10 yaratıcı güncellemesi sonbaharda gelecek. Microsoft kesin zamanı açıklamasa da yeni cihazların da enerjisiyle ekim ayının ilk yarısında güncelleme gelebilir.



CIRQUE DU SOLEIL GÖSTERİLERE HOLOLENS İLE HAZIRLANIYOR
Karışım Gerçeklik uygulaması için eğlence endüstrisinin ünlü markası Cirque du Soleil de bir süredir HoloLens kullanıyor.
Grubun Direktörü Chantal Tremblay, "24 aydır HoloLens'i yeni gösterileri hazırlarken kullanıyoruz. Montreal'deki stüdyolarımızda HoloLens'i deneyimlemeye başladık. HoloLens'in sahip olduğu karışım gerçeklik teknolojisi gösterileri tasarlarken gerçek boyutlarda tasarımı görme şansı yakalıyoruz. Böylece daha inşa etmeden hataları eksiklikleri görme şansımız oluyor" dedi.

WINDOWS STORE iTunes DENEYİMİ
Apple iTunes artık Windows Store üzerinden erişilebilir olacak. Yani iPhone kullanıcıları Windows 10 dizüstü veya tablet kullanırken artık iTunes'un bütün özelliklerinden faydalanma şansı yakalayacak.
Bu taktik bana yıllar önce ayağa kalkmak için Windows seçeneğiyle gelen iMac'leri çağrıştırdı.
Microsoft kendi platformunu zenginleştirirken kullanıcı tercihlerine saygı duyarak müşterilerinin kalbini kazanmayı hedefliyor.Öte yandan Nasa araştırmacıları da iki yıldır Mars çalışmalarında HoloLens'i kullanıyor.

PLATFORM BAĞIMSIZLAŞACAK
Microsoft telefon işinde oldukça geride kaldı. Kullanıcılar özellikle iPhone ya da Android telefonları tercih ediyor.
Yeni güncelleme sayesinde birbirine bağlanmış kişiler, sohbetler, projeler ve bulutta depolanan tüm içerik Microsoft Graph çatısı altında toplanmış.
Yeni güncelleme sayesinde geliştiriciler platform bağımsız çalışma şansı yakalayacak.

CORTANA: "NEREDE KALMIŞTIK?"
Microsoft'un 'Kaldığın Yerden Devam Et' olarak adlandırdığı sanal asistan Cortana tarafından desteklenen bir özelliği bulunuyor.
Eğer PC'nizi kapatırsanız, üzerinde çalıştığınız dokümanınız telefon veya tabletinize yüklenecek böylelikle düzenleme işlerine hareket halindeyken de devam edebileceksiniz.
Cortana da en son kullandığınız uygulamayı, dokümanı veya web sitesini kullanmaya devam etmek isteyip istemediğinizi soracak.
Microsoft'un ürünleriyle sunduğu deneyimden, bir Windows 10 PC ya da tablet, Android telefon, iPhone ya da iPad'de benzer şekilde yararlanmak mümkün olacak.
Microsoft'un Timeline adlı özelliği ise kapatmak zorunda kaldığınız pencerelerde işe yarayacak. Üzerinde çalıştığınız unsuru, dosyayı takvim benzeri basit bir zaman çizgisiyle görüntülemeniz mümkünleşecek.
Seçtiğiniz anın bu eksiksiz deneyimini; uygulamalar, dosyalar ve web sayfalarıyla birlikte otomatik olarak yükleyebilir ve seçtiğiniz andaymış gibi çalışmaya devam edebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA