Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Hayalini tasarlarken teknoloji yanında

Teknoloji artık hayal gücünden tasarıma kadar uzanan en kısa ve kolay bir yol. Ayrıca kullandığınız kalemi fırçaya, tablet veya bilgisayarı kağıda dönüştürebilecek kadar rahat kullanım sunuyor

İnsanın hayal gücünün peşinde yeteneklerini kazanırken teknolojiyi kullanması hayatını kolaylaştırıyor. Teknoloji kullanımının ürünlerin eski deneyimiyle benzerlikler taşıması uyum sürecini oldukça rahatlatıyor.
Moda, sanat ve lüks markalarla bir araya gelmekten hoşlanan teknoloji markaları insanlara farklı deneyim hissi yaşatıyor. Teknoloji firmaları bir süredir moda ve film endüstrisiyle birlikte ürün tasarlıyor ya da pazarlama faaliyetlerine katılıyor.
Mesela Google Glass sahnelere ilk adımını New York'ta bir moda defilesinde atmıştı. Apple da en önemli çıkışını müzik endüstrisiyle yaptığı anlaşması sayesinde iTunes içeriğiyle yapmıştı.
Şimdi sanat dünyasıyla ortak etkinlik düzenleme zamanı. Yılların markası HP, yeni premium PC portföyünü Cannes Film Festivali'nde tanıtmaya karar verdi.



KIRMIZI HALIDA PC
Cannes Film Festivali için bir araya gelen ünlü yönetmen ve oyuncular dışında yeni ürünler de kırmızı halıda kendine yer buldu. Film endüstrisine ihtiyacı olan performansı şık tasarımlarla vermeye çalışan yeni iş istasyonu dizüstü bilgisayar serisi tablet ve dizüstü bilgisayar yeteneklerini bir araya getiren ikisi bir arada özellikler taşıyor.



KOLAY KULLANIM
Spectre x2, ENVY x360 ve ENVY dizüstülerinden oluşan yeni premium ürün portföyü, film endüstrisinin ihtiyacı olan video işleme yeteneklerini taşınabilir cihazlara taşıyor.
Artık dizüstü bilgisayarlar, iş istasyonu performansını tüketiciye ulaştırıyor.
HP'nin Windows Ink için geliştirdiği takılıp çıkarılabilen ilk lüks cihazı olan Spectre x2 sanat dünyasında güçlü bir asistan gibi.
Basınca duyarlı Windows Ink Sertifikalı kalem sayesinde sanatçı ve tasarımcılar, çeşitli çizgi kalınlıklarından ince gölgelendirme ve renklendirmeye kadar birçok artistik efektler oluşturabiliyor. Paslanmaz çelikten olan yatay veya 165 dereceye kadar kaldırılabilme özelliğine sahip U şeklindeki destek çubuğu, her açıdan çizimi sağlayacak şekilde günlük kullanımlar için dayanıklı bir tasarım sunuyor.
13MP arka kamera ile 5MP WDR ön kameraya ek olarak Windows Hello biyometrik kimlik doğrulama için IR kamera kullanılıyor. Güçlü manyetik sayesinde herhangi bir modda takılı kalabilirken tam boyutta klavye deneyimi sunuyor.
Ayrıca tepkimeye duyarlı dokunmatik fareye de sahip. Ayrıca HP hızlı şarj teknolojisi sayesinde pil, 30 dakikada 0'dan yüzde 50'ye kadar şarj oluyor.

İÇERİĞİ KORUMASI VE PERFORMANSI
Video, fotoğraf ve özel film dosyaları için önceliklerin başında güvenlik geliyor. Bir daha geri yerine konamayacak bilgiler için önlem almak şart. Dahili parmak izi okuyucuya sahip opsiyonel HP Secure Pad ile HP ENVY 13 ve Windows Hello, sunduğu güvenlik ile içeriklerinizin güvenliğini garantiye alıyor. Daha iyi performans için Intel Core i3, i5 ve i7 işlemciler sayesinde çoklu işler yapmak kolay. Ayrıca NVIDIA'nın özel ekran kartları daha iyi çözünürlük, tepkime oranı ve renkler sunarak fotoğraf ve video düzenlemelerini kolaylaştırıyor.

İKİ CİHAZA DÖNÜŞEBİLİYOR
HP ENVY x360 15.6 inç ekran diyagonal dönüştürebilir PC, herhangi bir ortamda dizüstü veya tablete dönüşebilmek için gerekli teknoloji ve çeşitliliğe sahip. İnce kenarlı ekran, alüminyum kasa ve akıcı dişli menteşe sayesinde tüm mod ve renklerde kalite ve sağlamlık sunuyor. Intel işlemcili olanlar doğal gümüş, AMD işlemcilerini kullananlar koyu kül gümüş renginde. Windows Ink Sertifikalı, yüksek hassasiyete sahip N-trig kalem kullanıcıların not almalarını ve dokümanlarını işaretlemelerini kalemle bir kağıt üzerinde yapıyormuşçasına kolaylaştırıyor. UHD IPS ekran seçeneği ise video izlemeler veya detaylı düzenlemeler için 8 milyondan fazla piksel sunuyor.


İSTANBUL KAZAN BEN TIRTIL
Akıllı telefonların olur da otomobillerin kamerası olmaz mı? Citroen C3'ün Connected Cam yeteneğinden söz ediyorum. Çok çevik, çok hızlı olmasa da farklı yetenekleri var. Kenarındaki boğum gibi özel tasarımı ve geniş hacmi ile ona Tırtıl adını verdim. Farkı kamerası. Seyir veya park halindeyken Connected Cam 2 milyon piksel çözünürlüğe sahip. Belleği 16 GB. 120 derece geniş açılı merceğiyle bulunduğu yerden keyifli fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Bu uygulamayı indirdikten sonra telefonla bir kez eşleştirmek yeterli.



TIRTIL'IN GÖZÜNDEN KAÇMAZ
Ulus Parkı'nda İstanbul Boğazı'nı arkama alıp çektiğim fotoğraf dikiz aynasının yanındaki Connected Cam'in fotoğrafçılığının kanıtı. Viedo da çekebiliyor. Mesela sizi taciz eden ya da kural ihlali yapan bir otomobili kameraya kaydedip akıllı telefonla sosyal ağlarda paylaşmak da mümkün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA