Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Melek gelin

SABAH'TAN MEKTUP

Melek Karaaslan'ın yürek paralayan sonu, hem çocuk gelinlerin, hem de kadına şiddetin hiç kuşkusuz en çarpıcı örneği oldu. Hatırlayacaksınız; Ağrı'nın Hamur ilçesinde yaşayan Melek Karaaslan, 16 yaşında evlendirildi.
Baba evinden gidiş, o gidiş. Yıllarca ne ailesi haber alabildi, ne de yakınları. Ve o yıllar boyunca Melek, dayanılmaz işkencelere katlandı: Günlerce, gecelerce dövüldü. Hem eşi, hem de eşinin ailesi tarafından. Tuvalete kapatıldı. Her tarafında derin yaralar oluşan vücudu kurtlandı. O arada hamile bırakıldı. Bebeğiyle birlikte ölmesi için kış ortasında sokağa atıldı. Sonra yeniden tuvalete kapatıldı...
Ve nice zaman sonra durumu öğrenilince polis zoruyla kurtarılıp hastaneye kaldırıldı.
Tabii çoktan iş işten geçmişti. Hastanede son nefesini verdi, kurtuldu. Henüz 24 yaşındaydı.

***

Melek'in trajedisini en başkan beri acar muhabirimiz Müjgan Halis izledi. Türk kamuoyu çocuk gelinin dayanılmaz hayatını ve acılarını ondan öğrendi.
Dahası, Melek'i Ankara'dan memleketi Ağrı'ya götüren ve kadınlar tarafından toprağa verilmesini sağlayan da Müjgan Halis oldu. Ankara Büromuz'un yardımıyla.
Şimdi bakıyoruz, diğer gazeteler SABAH'tan ve Müjgan Halis'ten zerrece söz etmeden Melek haberleri yapıyorlar.
Kamuoyunun çocuk gelinlere ve kadına şiddete karşı duyarlılığını artırması açısından elbette rakiplerimizin yayınlarını önemsiyorum. Ama bir de komplekse kapılmasalar, haber hırsızlığı yapacaklarına özgün bir şeyler ortaya koysalar, SABAH'ın ve Müjgan Halis'in hakkını teslim etseler... Nerde...
***

Hayatın daha düşük tempoda aktığı, ajansların bile haber trafiğini azalttıkları bu sıcak mı sıcak yaz günlerinde SABAH hızını zerrece yavaşlatmadan kulvarında ilerlemeye, hayır koşmaya devam ediyor.
İşte Esra Tüzün'ün büyük bir ilgiyle izlenen "Şehir Gazileri" dizisi...
İşte haftada en az üç gün manşetlerimizi süslemeye devam eden özel haberlerimiz...
SABAH farkı böyle bir şey...
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA