Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Bir hatırlatma, bir bilanço

SABAH'TAN MEKTUP

Paralel Medya'nın yöneticileri ve yazarlarının 14 Aralık operasyonuyla ilgili yorumları, iddiaları, suçlamaları, tarih için eşsiz bir ibret belgesi olacak.
Diyorlar ki; "İki makale ve bir haber üzerinden terör örgütü suçlaması" yaptılar.
Diyorlar ki; "Senaryodan tutukladılar".
Diyorlar ki; "Yasadışı yollardan elde edilmiş kaynağı belirsiz ses kaydını delil saydılar."
İnsanın biraz yüzü kızarır. Haydi kızarmadı veya kızarmasını gizledi; insan hiç değilse -varsa- vicdanının sesini dinler ve başlarına gelenlerin yaptıklarının bir faturası, bir bedeli olduğunu kabul eder.
Daha basılmamış kitap yüzünden bırakın yasadışı yollardan elde edilmesini, üretilmiş, montaj delillerle onca insanın özgürlüğünü zincire vuranlar veya vurdurtanlar kimlerdi?
Paralel Yapı'nın içyüzünü anlatan bir kitap yazdığı için, makam odasına gizlice yerleştirilmiş sahte delillerle bir emniyetçiyi hücrede süründürenler hangi odaklardı?
Yine sözde baskınlar sırasında bir punduna getirip evlere, bürolara bomba yerleştirenler, hemen sonra da o bombaları "Elleriyle koymuş gibi" bulup, bastıkları mekanların insanlarını terör örgütü yöneticiliği veya üyeliği iddiasıyla cezaevlerine gönderenler kimlerdi?
Yine manşetleriyle, köşe yazılarıyla, TV'lerindeki programlarla onca insanı hedef gösterip aslı astarı olmayan iddialarla tutuklatanlar kimlerdi?
Üretildiği, montajlandığı alenen bilinen sözde delillerle yüzlerce ama yüzlerce insanın hayatlarından yıllar çalan, kimilerinin cezaevinde kahırdan ölmelerine neden olanlar kimlerdi?
Yukarda dedim ya; insanda azıcık vicdan olur...
Ne derler; "Kişi herkesi kendi gibi bilirmiş..."

***
Şu günlerde 17-25 Aralık 2013 darbe girişimlerinin birinci yılı doluyor.
Yazı İşleri Masası'nda arkadaşlara son bir yılın bilançosunu özetledim.
365 günün en az 180-190 günü SABAH, Paralel Yapı'nın içyüzünü, karanlık ilişkiler ağını gözler önüne seren manşetlerle çıktı.
365 günde en az 750-800 Paralel Yapı haberi sayfalarımızda yer aldı.
Ve SABAH bu 365 gün boyunca Türk basınında Paralel Yapı'ya meydan okuyan biricik örnek, en cesur öncü olarak parladı.
O yüzde Paralelciler bize diş biliyorlar.
Varsın bilesinler. Bizim vicdanımız rahat.
***

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA