Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Kapak ve komplo

Çağımızın en yaygın ve çaresi olmayan hastalığı ne? Bana göre, komplo teorileri. Çünkü toplumları kemiren paranoyanın en bilimsel kriterini oluşturuyor.
"Conspiracy Watch" sitesi, dünyada dolaşıp duran komplo teorilerini tek tek belirleyip son derece sağlam, güçlü ve mantıklı kanıtlarla çürütmek için çırpınıp duruyor.
Siteye göre, son haftaların en gözde komplo teorisi, bir İsrail haber sitesinin hasta beyinleri işletmek için hazırladığı bir senaryo.
Konusu: Ukrayna.
Senaryoya göre, Ukrayna'nın ikinci İsrail yapılması için bir gizli plan hazırlandı.
Planın temeli şöyle: Doğu Avrupa Yahudileri (Eskenazlar), bir iddiaya göre, din değiştirip Musevi olan Hazarlar'dan (Arthur Koestler'in "Onüçüncü Kabile" kitabını hatırlayın) gelmiyorlar mı? İşte İsrail yönetiminde egemen olan ve Ukrayna'da da epeyce önemli bir topluluk oluşturan ve içlerinden bayağı güçlü ve zengin "Oligarklar" çıkaran bu Eskenazlar, şimdi Ukrayna'daki krizi fırsata çevirip ülkeyi ele geçirmeye hazırlanıyorlar... "Conspiracy Watch" bu komplo teorisinin ışık hızıyla dünyanın dört bir yanına yayıldığını belirtiyor.

***

Ama "The Economist"in her yıl başında yayınladığı ve o yılla ilgili öngörülerini sıraladığı özel eki, yukarıda anlattığım komplo teorisini bile fersah fersah geride bıraktı.
"2015'te Dünya" başlıklı kapakta Obama'dan Putin'e, Şi Cinpin'den Merkel'e birçok lider yer alıyor.
Ama şeytan ayrıntıda gizli: Çünkü, örneğin Putin'in kafasının hemen arkasında Napolyon duruyor. Evet, Napolyon Bonapart! Cameron'un hemen yanında ise Churchill var. Evet, Sir Winston Churchill. Arkalarda bir yerlerde o ünlü şapkasıyla Stalin başını uzatıyor. Evet, Joseph Stalin.
Bitmedi; sağda aşağıya Makyavel'in portresi yerleştirilmiş. Evet, Nicolas Makyavel. Yukarıda bir yerlerde atom bombasının mantarı yükseliyor.
Ve en önemlisi: Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin ayakları dibindeki iki okta iki gizemli tarih var: "11.3" ve "11.5"!
***

Komplo teoricileri için bundan daha iyi malzeme olur mu?
Hele hele...
Bir de "Economist"in dünyanın en etkili dergisi olduğunu ekleyin.
Bir de "Economist"in sahipleri arasında Rothschilds ailesinin de yer aldığını ekleyin...
Senaryo hazır: "Illumunati"ler (Çünkü onlar mesajlarını gizemli sayılarla veriyorlar!), "Masonlar" (Çünkü Napolyon Bonapart masondu!), "Yahudiler" (Çünkü Rothschilds ailesi Yahudi!) el ele verdiler, "Yeni Dünya Düzeni"ni kurmak, dünyayı tümüyle ele geçirmek için nükleer savaş dahil her şeyi göze aldılar...
***

Bakalım, "The Economist" bu işin altından nasıl kalkacak?
Ya da kalkmak isteyecek mi?
Tabii o da ayrı bir soru.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA