Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

'Made in Turkey' etiketi kalitenin göstergesi

Bugün 'Made in Germany' tüm dünyada kaliteyle eş anlamlıdır. En yeni teknolojinin, güvenirliğin ifadesi. Aynı zamanda da yüksek bir fiyatın. Tüketiciler, fiyatları daha yüksek olsa da 'Made in Germany' etiketi bulunan ürünleri tercih ediyor.
Ancak, geçmişte farklı bir durum söz konusuydu. Bugün kalitenin sembolü olan bu etiket, 1880'li yıllarda Britanya'nın kalitesiz Alman ürünlerini Britanya ürünlerinden ayırt etmek için uygulamaya koyduğu bir korunma yöntemiydi. Bugün ise çok farklı bir noktaya geldi. Nereden nereye?
Peki 'Made in Turkey' dünyada nasıl algılanıyor? Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği Almanya Temsilcisi Ahmet Yılmaz, bu sorunun yanıtını güzel özetliyor: "Son yıllarda özellikle otomotiv alanında önemli başarılar kazanıldı. Türkiye'de üretilen araçların kalite sorunlarından dolayı geri çağrılan araç grubunda olmaması, fabrikaların birçoğunun küresel karşılaştırmalarda örnek ve başarılı seçilmesi, yan sanayi firmalarının ürünlerine artan ilgi ve küresel satınalıcılar tarafından kalite, servis performanslarında başarılı seçilmeleri, toplamda ülke marka değerine katkı sağlıyor. Artık 'Made in Turkey' etiketi küresel piyasalarda değer ihtiva ediyor. Geçmişte bu hiç de böyle değildi."
Dünyada 'Made in Turkey' etiketi her geçen gün daha fazla kabul görüyor. Türkiye'ye artı değer katıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA