Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Cumhurbaşkanı Hollande Sarkozy'leşir mi?

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, krizde destek verdiği otomotiv firmalarının Fransa dışında yatırım yapmalarına karşı çıkıyordu. En fazla da Fransız devletinin yüzde 15 ortağı olduğu Renault'nun, Clio IV'ü Türkiye'de üretme kararına büyük tepki gösterdi.
Kararı iptal etmeyi başaramadı. Bursa, yeni Clio'nun ana üretim merkezi olarak kaldı. Ama Clio IV'ün üretiminin bir bölümünün Fransa'da kalmasını sağladı.
Sarkozy'den sonra Türkiye Fransa ilişkilerinde olumlu bir gidişat var. Yeni Cumhurbaşkanı François Hollande, Sarkozy'nin yolundan gider mi bilinmez. Ama Peugeot-Citroen Grubu'nun bir fabrikasını kapatıp, 8 bin kişiyi işten çıkarma kararı alması üzerine Hollande'ın verdiği sert tepki bir işaret olabilir. Toplu işten çıkarmaların 'kabul edilemez' olduğunu söyleyen Hollande, Peugeot-Citroen yönetiminden kararı tekrar gözden geçirmelerini istedi. Bakalım işe yarayacak mı?
Otomotiv sanayisinin Fransa ekonomisi içinde önemli bir yeri var. Bu yüzden toplu işten çıkarma kararına Hollande da sessiz kalamaz. İstihdam yaratan, ekonominin lokomotifi otomotivin Fransa dışında yatırım yapmasına izin vermez.
Otomotiv, Avrupa'nın hasta adamı olarak görülüyor. Kriz derinleşiyor. Diğer Fransız markalarıda krize karşı sert önlem alırsa Hollande, Sarkozy'leşir mi? Kokusu yakında ortaya çıkar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA