Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Cenevre'de Türkiye imzası

Otomobil tutkunlarının akınına uğrayan Cenevre fuarında Türkiye'de üretilen Fiat Doblo ve Hyundai i20'ye ilgi büyük oldu. Markalar en yeni modelleri görücüye çıkardı

Otomotiv dünyasının en önemli fuarlarından Cenevre'de Türkiye'de üretilen modeller de otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. Tofaş'ın Bursa fabrikasından çıkan yeni Doblo ile Hyundai Assan'ın İzmit'te ürettiği yeni i20 Coupe'nin dünya tanıtımları yapıldı. Bursa'dan tüm dünyaya ihraç edilen yeni nesil Fiat Doblo'nun Trekking versiyonu Türkiye'de 'Rockstar' ismiyle mayısta satışa sunulacak. Modelde, zayıf tutuşa sahip yüzeylerde sürüşü kolaylaştıran ve çalıştırma anında optimal salım performansı sağlayan 'Traction+' sistemi standart olarak sunuluyor. Avrupa ve Türkiye'de önemli bir başarıya imza atan Hyundai i20'nin üç kapılı sportif versiyonu Coupe de Cenevre'de büyük ilgi gördü. Hyundai, Model, Hyundai'nin Avrupa'daki tasarım merkezinde geliştirilerek İzmit'te üretilecek. Fuarda Focus RS'in dünya prömiyeri ve Ford GT'nin Avrupa lansmanını yapan Ford, ayrıca yeni Mustang, Focus ST, Focus ST dizel ve Fiesta ST modellerini sergiledi. Şirket, 1.6 litre EcoBoost motorlu Fiesta ST ile modelin en güçlü seri üretim versiyonunu sunuyor

ROLLS-ROYCE'A İPEKSİ DOKUNUŞ
Rolls-Royce, Cenevre'de Phantom Serenity konseptini sergiledi. Otomobilin iç mekânı saf ipek döşemelerle kaplanmış. Ahşap döşemelerdeki işçiliklerle birlikte yaklaşık bir yılda tamamlanan aracın fiyatı ise 2 milyon doların üzerinde.

YENİ AVENSİS'E 1.6 DİZEL MOTOR
Toyota, Cenevre'de yeni Avensis ve Auris ile Auris Touring Sport modellerini sergiledi. Avensis haziranda, Auris ise eylülde Türkiye'de satışa sunulacak. Yeni dizel Avensis, yakıttan yüzde 8 tasarruf ediyor.

KARL 2016'DA YOLA ÇIKACAK
Opel, adını kurucusu Adam Opel'in oğlu Karl'dan alan minik sınıftaki modelini görücüye çıkardı. Karl'ın 2015'in ortalarında Avrupa, 2016'da ise Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA