Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Sakaryalı Toyota ABD yolunda

Toyota Türkiye, Rusya'daki açığını kapatmak için yüzünü Kuzey Amerika'ya çevirdi. Toyota, Ford Otosan ve Tofaş'ın ardından otomotivin ana vatanı olan ABD'ye ihracat yapacak

Otomotiv sanayisi, Kuzey Amerika pazarını keşfetti. Ford Otosan ve Tofaş'ın ardından Toyota Türkiye'de ihracat pazarlarına Kuzey Amerika'yı eklemek için harekete geçti. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye CEO'su Orhan Özer, yeni ihracat pazarları için arayışlarını sürdürdüklerini söyledi. 52 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade eden Özer, "Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, yakın gelecekte mevcut ihracat pazarlarına ilave olarak; Kuzey Amerika, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya bölgelerine de ulaşarak, küresel ihracat yapar hale gelecek" dedi.

DIŞARIYA 110 BİN ARAÇ
2014'te üretilen 131 bin adet aracın 110 bin adedini ihraç ettiklerini anlatan Özer, yedek parça ihracatı dahil olmak üzere 2014'te 2 milyar doların üzerinde ihracat geliri elde ettiklerini, 2015'te 2014'e yakın bir üretim ve ihracat performansı sergileyeceklerini söyledi. Toplam üretimin yüzde 85'ni ihraç edeceklerini ifade eden Özer, Rusya'da pazarın daralmasının olumsuz etkilerini şimdiden üretim ve ihracat adetlerinde hissetmeye başladıklarını kaydetti. Rusya pazarının eksiğini kapatmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Özer, "Araştırmalarımızı dar bir çerçevede tutmadan, ürettiğimiz araçların talep göreceğine olan inancımız ve umudumuzla, mevcut üretimimiz olan araçlarımız için farklı yeni pazarlar arayışımızı ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

AVRUPA'NIN YÜZDE 20'SİNİ ÜRETİYOR
Avrupa'daki toplam Toyota üretiminin yüzde 20'sini gerçekleştiren Toyota Türkiye, yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yaptı. 2014'de başvurulan yatırım teşvik belgesi kapsamında ise yaklaşık 500 milyon dolar tutarında ek yatırım için ilk adım atıldı. Toyota'da şu anda 3 bin 500 kişi çalışıyor.

21 MİLYAR DÖVİZ GELİRİ
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya'daki üretim tesislerinde Verso ve Corolla modellerini üretip, 50'den fazla ülkeye ihraç ediyor. Toyota, 2002'den bu yana toplam 21 milyar doların üzerinde ihracat geliri elde etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA