Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Varlıklı tüketici krizde fakirliğin farkına varıp hayır alışverişine daldı

Lüks marka ve iletişim danışmanlarından Özlem Güsar, krizle birlikte insanların lüks ile olan ilişkilerini yeniden gözden geçirdiklerini söyledi

Krizle birlikte lüksü sorgulamaya başlayan tüketiciler ve onların isteklerine cevap vermeye çalışan lüks markaların çalışmaları sonucunda, lüks ciddi bir değişim geçiriyor. Bunu söyleyen Türkiye'nin önemli "Lüks Marka ve İletişim Danışman" larından Özlem Güsar; "Tüketiciler gitgide satın aldıkları ürünlerin çevreye veya bunları yapan işçilere zarar vermeden üretilmiş olmasını talep ediyorlar.

ÖZGÜNLÜK ÖNEMLİ
Zengin müşteriler harcamaya devam ediyorlar, ancak yeni çıkan ürünlerin peşinde sadece trendy diye koşulduğu dönem yerine, gerçek özgünlüğün önem kazanmaya başladığı dönem başlıyor. Ekonomik felç geçirdiğimiz bu dönemde yanlış yapmayı kimse göze alamıyor. Güsar'a göre; "İnsanlar daha az ama daha iyi ürünlerin peşinde koşarken, sosyal ve ekolojik anlamda uygun üretilmiş ürünler öne çıkmaya başlıyor.

BAĞIŞLAR AZALMADI
Bu anlamda kriz daha az tüketmeliyiz diyen çevrecilerin tezine destek verir gibi. Amerika'da en zenginler arasında Şubat 2009'da yapılan bir araştırma; Ekonomik kriz ve süregelen durgunluğa rağmen, varlıklı tüketiciler yaptıkları bağışları 2009 boyunca aynı seviyede tutmayı ümit ediyorlar." Şimdi, para kazanma hırsının yanında, "doğru yere harcamak" büyük önem taşımaya başlıyor. Varlıklı tüketiciler artık başarılarını mal varlıkları ve sahip oldukları şeylere veya evlerinin büyüklüğü veya arabaların markasına göre ölçmüyorlar. Hayattaki başarılarını, topluma neler sağladıkları ve dünyayı hepimiz için nasıl daha iyi bir yer haline getirebildikleri gibi yeni yöntemlerle ölçüyorlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA