Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

‘Türkiye Ortadoğu’nun liderliğine oynamalı’

Türk tekstil ve perakende şirketi Ayaydın Grubu’nun İtalyan ortağı Miroglio’nun Yönetim Kurulu Başkanı Giuseppe Miroglio, “AB vatandaşlarının çoğu mutsuz. Türkiye Ortadoğu’da güçlenmeli” dedi

Türkiye'de bulunan dünya tekstil devi İtalyan Miroglio Yönetim Kurulu Başkanı Giuseppe Miroglio ile önceki akşam bir araya geldik. Türk perakendeci Ayaydın Grubu ile ortaklığı bulunan Miroglio'nun genç yöneticisi, Türkiye ile ilgili güven mesajları verdi. "AB'nin ne olacağı belli değil, her an dağılabilir. AB vatandaşlarının birçoğu mutsuz. Siz birliğe girmeye çalışacağınıza, şu anda lider olduğunuz Ortadoğu'da bunu sürdürmenin yollarını arasanız daha faydalı olur" dedi.

AB'DE CİROMUZ DÜŞÜYOR
AB ülkelerinin yaşlandığına dikkat çeken Miroglio, "Üstelik ekonomik kriz var, cirolarımız sürekli düşüyor. Gelecek Asya ve Ortadoğu'da" diye konuştu. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın zor zamanlardan geçtiğine dikkat çeken Miroglio, şöyle devam etti: "Türkiye bu genç ve dinamik nüfusla her şeyi herkesten daha kolay atlatır. Yurtdışında Türkiye ile ilgili belirsiz ve karamsar bir tablo çizilmeye çalışılıyor. Oysa ben böyle olmadığını görüyorum ve herkese anlatıyorum. Genel anlamda İtalya'da Türkiye'nin iyi bir pazar olduğunu düşünüyoruz. Ben Türkiye'ye inanıyorum, gerekli yatırımları yapmaya da devam edeceğim." "Avrupa'da 'Türkiye güvenli değil gitmeyin' kara propagandasına ne diyorsunuz" diye sorduğumuzda; "Ben tatilimi Cote'da Azur'da yaptım, Nice'e yakın. Oradayken Nice'te terör saldırısı oldu. Bu yüzden her yer aynı. Saçma düşünceler bunlar" dedi.

TURİSTLER OTELLERİ DOLDURUYOR
Ayaydın Group CEO'su Uğur Ayaydın ise, İpekyol, Machka ve Twist mağazalarının hepsini 16 Temmuz'da açtıklarını söyledi. Bekledikleri cironun yarısını yaptıklarını belirten Ayaydın, "Bu da halkın devletine olan güveni ile oldu. Daha birinci günü normale dönme süreci başladı. Kalkışmadan sonra turist cirosunda kayıp yaşadık. Ancak son 10 günde bu da ciddi anlamda toparladı" dedi. Katar, Suudi ve Kuveytlilerin İstanbul'u doldurduğunu ifade eden Ayaydın, "Otellerin doluluk oranı yüzde 40'ların üstüne çıktı. Bayrama kadar yükseliş devam edecek" diye konuştu. Ayaydın, Ortadoğu'daki iş ortaklarının da Türkiye'ye olan güvenlerinin tam olduğunu belirterek, bu pazardaki mağaza yatırımlarına hız verdiklerini kaydetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA