Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Türkiye, Microsoft'un en çok iş yaptığı 10 ülkeden biri olacak

Ankara'da Yenilikçilik Merkezi kuran Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, "Türkiye en büyük iş hacmine sahip olduğumuz ilk 10 ülke arasına girecek. Türkiye'nin yazılım merkezi olması için çalışacağız" dedi

Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, Ankara'da İnovasyon Merkezi kurduklarını açıkladı. Ballmer, "Evet belki küresel kriz zamanındayız ama bu kriz sadece Türkiye'nin değil. Türkiye'nin 5-10 yıllık sürede Microsoft'un büyüdüğü bir avuç ülkeden biri olacak" dedi. Açılış için Ankara'ya gelen Ballmer, Türkiye'nin önümüzdeki 5-10 yılda Microsoft'un en büyük iş hacmine sahip olduğu 10 ülkeden biri olacağını vurguladı. Türkiye'nin kendileri için stratejik bir pozisyonu olduğunu anlatan Ballmer, Türkiye'ye 4'üncü kez geldiğini anımsatarak, her geldiğinde Türkiye'de ekonomi ve teknolojinin aldığı yolu hissettiğini kaydetti. Dünyada 60'tan fazla İnovasyon Merkezi kurduklarını belirten Ballmer, 10 milyon dolarlık yatırımla kurulan Ankara'daki merkezde 20 çalışan olacağını kaydederek, şöyle dedi: "Türkiye, dinamik ekonomisi ve teknolojiye yatkın, genç nüfusu ile büyük bir gelişim potansiyeline sahip. Doğru stratejilerin ve eğitim programlarının hayata geçirilmesi ile Türkiye, önemli bir yazılım ve inovasyon merkezi olabilir. Türkiye'de yatırımlarımızı sistematik olarak artırmaya devam edeceğiz. 'Neden şimdi bu yatırımı yapıyoruz' derseniz, ekibimiz çalışmasını ancak bitirdi. Biz de hemen harekete geçtik. Türkiye'de daha çok yatırım yapmamız gerektiğine katılıyorum." Merkezin uzun vadeli stratejik bir yatırım olacağını aktaran Ballmer, Rusya'dan sonra geldiği Türkiye'den sonra Mısır'a gideceğine işaret ederek, "Bu 3 ülkenin ortak noktası çok büyük nüfusa sahip olması. Ancak benim işim bir ülkenin artı ya da eksilerini görmek değil. Her ülkede gizli olan fırsatları görmek" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA