Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Liderlik 4G'de de sürecek

Mobil Dünya Kongresi için Barselona'da bulunan telekom şirketlerinin üst düzey yöneticileri, bu yılın ilk yarısında yapılacak olan 4G ihalesiyle ilgili açıklamalardu bulundu. Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan, Grup Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir ve Kurumsal İş Birimi CEO'su Mehmet Ali Akarca mobil iletişimde 4G olarak bilinen yeni teknolojinin Türkiye açısından taşıdığı anlamla ilgili görüşlerini paylaştı.

KONUYA HAZIRIZ

Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde çok önemli bir noktada olduğunu belirten Rami Aslan, "3G hem sektörde hem de hayatımızda önemli değişiklikler sağladı. 4G ise oyunun kurallarını tamamen değiştirecek" dedi. 4G teknolojisinin Türkiye'nin 2023 hedefleri için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Aslan, "Türk Telekom hızlı internetin lideri. Liderlik 4G'de de sürecek" diye konuştu. 4G lisanslarının dağıtılmasına yönelik bugün açıklanması beklenen şartnameye de değinen Aslan, şöyle konuştu: "İzlenecek yol haritasını görmek istiyoruz. Konuya çok hazırız. Bu kararyıyığımızı yıllardan beri fiber altyapıya aktardığımız yatırımlarla da gösterdik."
Erkan Akdemir ise 4G'nin internet temelli iletişim altyapısında sadece hız artırıcı bir teknoloji olarak algılanmasının yanlış olduğuna dikkat çekti. Akdemir, asıl katma değerin ulaşılacak teknolojik atılımla ekonominin geneline yansıyacağını vurguladı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA