Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Akıllı TV’de görüntü 4K oldu fiyat yarıya düştü

Avrupa Şampiyonası öncesi televizyon rekabeti fiyatlara yansıdı. 4K çözünürlüğe sahip akıllı televizyonların fiyatları yarı yarıya düşerek 2 bin TL’nin altına indi

Türk Milli Takımı'nın son anda Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine kalması, tüketici elektroniği pazarına hareket getirdi. Geçtiğimiz yıl ilk kez çift haneli pazar payına ulaşan 4K (Ultra HD) akıllı televizyonların fiyatları, Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi yarı yarıya düştü. 8 maçın 4K yayınlanacak olması ve yüksek çözünürlüklü filmlerin sayısının artması televizyon değiştirme motivasyonunu artırdı. Televizyon üreticileri Euro 2016 maçlarının satışlara yüzde 10 ile 15 arasında pozitif katkı yapmasını bekliyor. Çözünürlüğü 4 kat artan televizyonlar; internet bağlantısı, uygulama marketi ve artan performansıyla telefonlar gibi kişiselleştirilebiliyor. Ancak televizyonların akıllı telefonlar gibi kolay kullanılmasını sağlayacak bir arayüz tasarımı ortaya çıkmadı.

AKILLI TV YOKSA KUTU VAR
Evde kumandaları teke düşürecek kolay ve basit bir çözüm yok. Birden fazla cihazın bağlı olduğu televizyonlar kullanıcılar için çözülmesi zorunlu yapboza dönüyor. Akıllı telefonlarda olduğu gibi adet bazında satışlar düşerken televizyon başına ortalama ücret artıyor. 106 ekranının üstü televizyonlar daha fazla tercih edilmeye başladı. Evde akıllı bir televizyonunuz yoksa, akıllı kutular mevcut televizyonunuzun akıllanmasını sağlıyor. Digiturk, Tivibu ve Turkcell TV gibi yerli seçeneklerin dışında, yurtdışı içeriklere erişim sağlayan Apple TV ve Netflix çözümler de mevcut. Dijital kutular mevcut kanalların dışında kişisel tercihlere göre yayınlara erişim olanağı sunuluyor.

HER YERDE HER AN
Aylık içerik bazlı tarifelerle ücretlendirilen dijital kutular, istediğin an istediğin yerde özelliğiyle hizmet almaya imkân tanıyor. Eğer Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarını kaçırmak istemiyorsanız, 4 ekrandan izleme şansı da var.

Maçlar için akıllı bilgi kutusu
Ultima serisi ile Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarına hazırlanan Arçelik, yüksek çözünürlük dışında görüntü kalitesini artıran teknolojiler kullanıyor. Ayrıca dizi, film veya bir maçı izlerken akıllı kutucuklar ile uyarılar televizyon ekranında beliriyor.

Yeni teknolojiler deniyor
Son bir yılda 120 bin kavisli televizyon satışı yapan Samsung, Ultra HD yani 4K konusunda yeni teknolojiler de deniyor. Güve gözünden esinlenerek üretilen Ultra Siyah panel ile ışık yansımalarının önüne geçerek aydınlık odalarda dahi en iyi izleme deneyimini yaşatıyor.

Çok gol düşük fiyat
Turnuvaya özel kampanyalardan biri de Vestel'den geliyor. 48 inç yani 120 ekrandan büyük televizyon satışına odaklanan şirket, futbolseverlere tuttuğu takımın attığı gol kadar indirim sunacak.

OLED ve HDR farkıyla gol
Güney Koreli LG, OLED ve HDR teknolojisiyle öne çıkmaya çalışacak. Farklı ekran teknolojisinde yeni üçüncü kuşak LG OLED TV'ler haziran ayı içerisinde Türkiye'de satışa sunulmaya başlayacak. OLED TV ürünler yüksek dinamik aralığıyla (HDR) en üstün izleme deneyimini bir arada sunmayı vaat ediyor.

Evlerde renkli tribünler
Futbol maçlarında ve filmlerde evlerin renk cümbüşüne boyanmasını sağlayan teknolojiler de var. Philips TV'lere özel Ambilight teknolojisiyle stadyumların ambiyansı, formaların ve tribünlerin canalıcı renkleri odanın tümüne yayılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA