Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Hepimiz klip yönetmeni olduk

Snapchat ile başlayan video klip hazırlama tutkusu Instagram’da hikâyelerle doruk noktasına ulaştı. Şimdi de Apple Clips uygulamasıyla karşımıza çıktı

Video ve fotoğraflardan klip üretmeye bayılıyoruz. Herkes en çok paylaşılan kliplerin yönetmeni olmak istiyor. Akıllı telefonların yetenekli kameraları, mobil ve sosyal ağ uygulamaları yeni video klipler hazırlayıp paylaşmamız için bütün yenilikleri seferber etti. Snapchat uygulaması komik video kliplerle özellikle genç kuşakta "snep atma" deyiminin sıkça kullanılmasına sebep olan alışkanlığı ortaya çıkardı. Ardından Instagram'da hikâyeler (stories) oluşturma alışkanlığı ortaya çıktı. Bu gelişmelere karşı sessiz kalmak istemeyen Apple yeni iOS güncellemesiyle birlikte Clips uygulamasını duyurdu.

KENDİ KLİBİNİ HAZIRLA
Clips uygulamasıyla kullanıcılar o an ya da daha önce çekilmiş fotoğraf ve video parçalarını birleştirerek yeni bir klip hazırlayabiliyor. Uygulama üzerinden video çekmek veya hazırlanan bir videoya fotoğraf veya başka bir video eklemek için parmağı ekranın alt kısmındaki büyük kırmızı tuşa basılı tutmak gerekiyor. Fotoğraf eklemek için de benzer bir işlem gerçekleştiriliyor. Yakalanan kareyi videoya eklemek için de parmağı ekrana uzun süre basılı tutmak gerekiyor.

SIRI'DEN ALTYAZI HİZMETİ
Arşivden fotoğraf veya video ekleme işlemi de aynı yollarla gerçekleştiriliyor. Siri'nin sesi yazıya çevirme özelliği ile konuşmalarınız anında altyazıya çevriliyor. Kameralar arasında geçiş yapmak ve mikrofonu açmak ya da kapatmak için kullanılan ikonlar da kayıt tuşunun solunda ve sağında bulunuyor.

ADIM ADIM KENDİ KLİBİNİZİ YAPIN

Video ve fotoğrafınızı çekin
Uygulamanızı açınca altta fotoğraf, video ve arşiv seçeneklerinden birini kullanarak klibinizi hazırlamaya başlayın. Video çekmek için basılı tutmanız yeterli oluyor.

Altyazı ekleyin
Konuşma balonunun olduğu ikonda istediğiniz formatta altyazınızı kullanabiliyorsunuz. Siz konuşurken eksiksiz bir şekilde yazıya dönüştürebiliyor.

Hazır filtreler
Çektiğiniz videolardan kara film, şipşak, transfer, soluk, çizgi roman, mürekkep ve krom filtrelerden birini kullanabilirsiniz. Filtre ikonunun yanında yer alan yıldız ikonu ile videoyu çıkartma ve emojilerle zenginleştirebilirsiniz. Clips uygulaması kullanıcılara hazır olarak konuma, saate ve tarihe bağlı çıkartmaların yanı sıra "güzel, olur, işte, selam, merhaba" gibi kelimelerin farklı şekillerde yazıldığı çıkartmalar da sunuyor.

Katmanlar hazırlayın
Yıldız ikonunun yanında ise üzerinde T harfi olan bir ikon bulunuyor. Bu ikonla videonun içine önden hazırlanmış bir taslak slayt yerleştirilebiliyor. Bu slaytlarda "son, bu gece, adım 1, yolda, haydi, sevgiler" gibi kelimeler yazıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA