Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Yeni pilotlar rekabete hazırlanıyor

Türk Telekom’un girişimleri hızlandırma programı PİLOT, 10 yeni teknoloji girişimine destek olacak. Yapay zekâdan sanal gerçekliğe farklı uzmanlık alanlarında 10 proje, 12 hafta boyunca eğitim ve mentorluk alarak projelerini geliştirme fırsatı bulacak

Girişim hızlandırma programlarının sayısı sürekli artıyor. Melek yatırımcıların ve girişim ekosisteminin desteğiyle her yıl yeni girişimler ortaya çıkıyor. 5'inci dönem girişimlerini belirleyen Türk Telekom hızlandırma programı Pilot, 4 dönemde 35 girişime destek oldu.
Yeni dönemde 10 girişime 750 bin TL nakit destek, eğitim ve mentorluk dışında Türk Telekom ile işbirliği yapma şansı sunacak. Ekipler, iş fikirlerini başarılı bir şekilde uygulayabilmek için iş modeli geliştirme, büyüme modelleri, dijital pazarlama, satış ve yatırımcı sunumu gibi konularda uzmanlardan eğitim alacak.



BÜYÜME POTANSİYELİ VAR

Geleneksel iş yapan kurumların dijital çalışma alışkanlıkları kazanmasını sağlayan yeni girişimlerin önemli bölümü küçük ve ortaboy işletmelerin günümüz koşullarına uyum göstermesine destek oluyor.
Yeni dönemde ekipler ofis alanı, bulut hizmetleri ve mobil iletişim paketinden de faydalanacaklar.
Yeni başvuru döneminde yoğun ilgi gören PİLOT'a yapılan başvurular değerlendirilirken, "Türk Telekom ile iş birliği potansiyeli, fikrin yenilikçiliği ve uygulanabilirliği, faaliyet gösterilen pazarın büyüklüğü ve büyüme potansiyeli, iş modelinin tutarlılığı ve ekibin yetkinliği" gibi özellikler dikkate alındı. Yapılan kapsamlı değerlendirme sonrası Artiwise, Birfatura, Frizbit, Mobilya Takip, Nara, Optiyol, Propars, SaltCommerce, Vexrob ve Visar programa katılmaya hak kazanan girişimler olarak belirlendi. Programı başarı ile tamamlayan ekipler, geliştirdikleri ürün ve hizmetleri girişimcilik ekosisteminden seçkin yatırımcıların da katıldığı 'Demo Günü'nde sunacak.

FİKİRDEN GERÇEK GİRİŞİME
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, "PİLOT programımızın başvuru sürecinde yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Birbirinden değerli teknoloji girişimleri arasından seçim yapmak oldukça zordu. PİLOT'un beşinci döneminde, aralarında artırılmış gerçeklik, yapay zeka gibi ileri teknoloji uygulamalarının da bulunduğu 10 girişime destek olacağız. Bu kapsamda girişimlere, sektörün en önemli isimlerinden mentorluk ve eğitim alma imkânının yanı sıra, iş fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine katkı sağlayacak nakit desteği de sağlayacağız. Türk Telekom olarak PİLOT sayesinde teknolojimizle, bilgi birikimimizle, bağlantılarımızla girişimcilere ve ekosisteme destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA