Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Bankalara yeni girişim aşısı

İş Bankası, Workup girişim programıyla, klasik banka anlayışını değiştirmeye çalışıyor. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, girişimcilere destek olmak için Workup’ı hayata geçirdiklerini söyledi

Tüm dünyada ticaret şekil değiştirirken bankacılar bu değişimin dışında kalmıyor. Tüketicilerin değişen dijital alışkanlıklarının içine finans ve bankacılık kurumları, girişimcilerin yaratıcı fikirleriyle yerleşiyorlar. Yeni dijital yaşam kültürünün kendileri için bir sosyal mühendislik alanı olduğunu belirten İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, girişimcilere destek olurken kazanacakları yeni yeteneklerin önemine işaret ediyor. Yaklaşık 2 ay önce başlayan Workup girişim programıyla girişimlere ofis, mentorluk, finans, pazarlama, hukuk gibi pek çok alanda destek olduklarını belirten Yalçın Sezen, "Girişimcilere destek olurken, tüm dünyada ve toplumda yaşanan değişime finans sektörü olarak ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bunun için teknolojiyi kullanan girişimlere programlı bir şekilde destek olmak için Workup projesine destek oluyoruz" ifadelerini kullandı. Banka içinde müşteri odaklı deneyim için yapılanmayı değiştirdiklerini aktaran Sezen, değişen sosyal alışkanlıklara hızlı uyum gösteren dijital girişimlere destek olarak, yeni yaşam tarzına uyum sağladıklarını söyledi. Dijital dönüşümde rol alacak teknoloji odaklı girişimleri yönlendirmenin, doğru kişi ve kurumlarla bir araya getirip onlara yol göstermenin işin bir parçası olduğunu belirten Sezen, "Bu bakış açısıyla Workup programını hayata geçirdik" dedi.

UYUMSUZ OLAN KAYBEDER
Farklı sektörlere etki eden girişimlere destek olduklarını belirten Sezen, klasik iş yapma alışkanlıklarının değiştiği dönemde yaşadıkları dönüşümü şöyle özetliyor: "Sinema biletini sadece gişede değil, farklı ortamlarda alırken ödeme alışkanlığı değişiyor. Alışverişin değişen şartlarına uygun bir sosyal mühendislik çalışması yapmanız şart. Bütün kurumlar olarak bu yeni sisteme, yeni ekonomiye ayak uydurmamız lazım. Hukuk, eğitim, sağlık, seyahat yani tüm sektörlerde alışkanlıkların değişiminde dijital girişimler baş rolü oynuyor. Böyle bir ortamda işbirliklerinin daha fazla yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda girişimcilik programları, yeni ekonomiyi desteklemek için büyük önem taşıyor."

MENTORLUK EĞİTİMİ ALIYORLAR
İş Bankası'nın ana destekçisi olduğu Workup girişimleri içerisinde yatırımcı, hukukçu ve tasarımcıların olduğu Kolektif House ekosisteminin bir parçası olma şansı yakalıyor. Workup programının 'Girişim Hızlandırıcı' işortağı Hackquarters da girişimcilerin yararlanacağı hukuk, finans, pazarlama, sunum konusunda mentorluk eğitimlerinin şekillendirilmesini sağlıyor. Programa başlangıçta 10 girişimle yola çıkılırken yeni eklenen ve ayrılan girişimlerle çalışmalar devam ediyor. Girişimler işlerini ölçeklenebilir şekilde büyütmek için Ömer Abi'den (Ömer Erkmen) ve finans, hukuk ve medya konusunda uzman kişilerden gönüllü mentorluk eğitimi alıyor. Evcil hayvanların mamalarından ev kirasının finans çözümüne kadar değişik Workup girişimlerine süreç içerisinde yenileri ekleniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA