Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Sosyal kalemli dev telefon

6.3 inç dev ve sonsuz ekrana, sarsıntılardan etkilenmeyen yetenekli kameraya sahip Samsung Galaxy Note 8, akıllı kalemle çizilen paylaşımlar için canlı GIF’e dönüştürüyor. Cihaz, 4 bin 999 TL’lik etiket fiyatıyla 18 Eylül’de satışa sunuluyor

Akıllı telefonlarda dev ve sonsuz ekranlar kervanına akıllı S-Pen kaleme sahip Samsung Galaxy Note 8 de katıldı. 18 Eylül'de Türkiye'de 4 bin 999 TL'ye satışa sunulacak telefon, Note 7 ile yaşanan hayal kırıklığından sonra sahneye çıkan ilk telefon Note 8 oldu. Note 5'ten 2 yıl sonra satışa sunulan Galaxy Note 8, daha yetenekli kaleme ve kameraya sahip oldu. 6.3 inç dev ekran Galaxy S8'de olduğu gibi sonsuz forma sahip. 7.9 mm'lik kalınlığıyla Note 7'den sonra pil konusunda risk almayan Samsung, 3 bin 300 mAh pil kapasitesine sahip Galaxy Note 8, 8.6 mm kalınlığa ulaştı. S8'deki tecrübeler de yeni Note 8'e yansıtılırken,yüzde 83.3 ekran kasa oranıyla daha küçük bir gövdeye daha büyük ekran sığdırılıyor. Su geçirmez ve darbelere dayanıklı Note 8'de Gorilla Glass 5 serisi ekran bulunuyor.

SOSYAL AĞ KALEMİ
Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal ağlarda hareketli GIF paylaşımı sürekli artıyor. Note 8 ile birlikte akıllı S-Pen ekrana çizdiğiniz tüm görüntüleri sosyal ağlarda çok popüler olan GIF formatına dönüştürüyor. Fotoğrafı çektikten sonra üstüne alacağınız notlar ağır çekimde GIF formatında izleniyor. Böylece akıllı kalem S-Pen sosyal ağ paylaşımlarının keyfini artırıyor. 07 mm inceliğe sahip kalemi ne kadar bastırırsanız o kadar koyu renk çizgi elde ediyorsunuz. Video izlerken kesip paylaşabiliyorsunuz.
13 megapiksel çözünürlüğe sahip geniş açılı arka kamerası, 8 megapiksel ön kamerası optik sabitleme yeteneğine sahip. Merdivenden inip çıkarken bile daha sarsıntısız kayıt yapmanızı sağlıyor.

SİNEMA EKRANI KEYFİ
195 gram biraz daha ağırlığa sahip Galaxy Note 8, 2560X1440 çözünürlüklü QHD Plus AMOLED ekranı 74 mm genişliğe ulaşmasına rağmen ele çok daha rahat oturuyor. Galaxy S8'de ekran kasa oranı yüzde 83.9 olurken 2 yıl önce piyasaya sunulan Note 5'te bu oran yüzde 75 olmuştu. Köşeler biraz daha kare olmaya yaklaşırken S8 ekranında 25 uygulama, Galaxy Note 8'de 36 uygulama görünüyor.
Galaxy S8'e göre biraz genişleyen ekran, 18.5X9 oranıyla sinematografik özelliğe sahip oluyor. Bundan sonra telefon ekranında film izlerken sonsuz ekranda boşluklar oluşmayacak. 529 ppi'lık S8'e göre uzayan Note 8 ekranı 521 ppi değerine sahip.



Hızlı internet bağlantısı

Cat 16 desteğiyle gelen Galaxy Note 8'in indirme hızı 600 Mbps'e kadar ulaşıyor. Güncellemeden sonra Galaxy S8 serisi de Cat 16 desteği sunacak. Çeviri için dokunduğunuz kelimeyi anında seçiyor ve çeviri yapıyor. Note 7'de de olan bu özellik şimdi tüm cümleyi çevirirken kullanıyor. Ölçü birimlerini de Türkiye'nin kullandığı birimlere çeviriyor. İşlemci 10 nm ve S8 plus ile aynı ve 6GB bellek ile dikkat çekiyor. Toplamda 4 renk duyurulacak ama ülkemize i3 siyah, altın ve orkide grisi renklerde gelecek. Mavi renk Türkiye'ye gelmeyecek. Kutusunda AKG kulaklık da olacak.



iPhone, Huawei de geliyor

Samsung'un küresel rekabetteki en büyük rakibi Apple, iPhone 7S veya iPhone 8 modelinin eylülün ikinci haftasında tanıtılması bekleniyor. Üçüncü sırada yer alan Huawei ise Mate 10 modelinin detaylarını ekimde düzenlenecek toplantıyla anlatacak. Çinli Huawei'in amiral gemisi Mate 10 ve yeni iPhone yılın son çeyreğinde ve alışveriş sezonunda sıkı rekabete girecek. Yılın ilk çeyreğinde Samsung 79.2 milyon adet satışla yüzde 22.8 pazar payına sahip olurken, Apple 51.6 milyon adet ve yüzde 14.9 pazar payıyla ikinci sırada ve Çinli Huawei, 34.2 milyon satış adediyle yüzde 9.8 pazar payı ile üçüncü sırada yer aldı.

'Note serisine ilgide dünyada ilk 5'teyiz'
2017'nin Türkiye için zor bir yıl olduğunu ve GfK araştırmalarına göre, ilk 6 ayda sektörün ciro bazında yüzde 15 küçülerek 5.4 milyar dolara ulaşacağını söyleyen Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Yıl sonunda satışların yüzde 9 küçülme ile 11.6 milyon adede düşeceğini tahmin ediyoruz. Bu rakamlar 3 yıldır ilk küçülme olduğunu gösteriyor. Özellikle de 400 dolar ve üstü fiyata satılan telefonlar küçüldü. Ama ilginç bir şekilde 300 dolar altı da küçüldü. En ilginci ise 1000- 1500 TL arasındaki telefon satışları arttı. Biz üst segment telefonlardaki daralmayı azaltmak için TRT bandrolündeki artışa rağmen Note 8'in fiyatını 5 TL'nin altında tuttuk. Türkiye Note serisinin en çok ilgi gördüğü 5 ülkeden biri. Küçülmenin ana nedeni, kurlardaki artış." Yeğen, kurumsal müşterilerden 10 bin adet ön talep topladıklarını belirterek, Note 8 alacaklar için 500 TL'lik hediye ve Gear S3 hediyesi sürprizleri olacağını da vurguladı.



İkiz uygulama eşlemesi yapılıyor
App Pair özelliğine sahip Galaxy Note 8'de uygulamaları eşleştiriyorsunuz. Aynı ekran ikizi uygulamalar eşleştirdikten sonra üstüne basılınca birlikte açılıyor ve ekran ikiye bölünüyor. Çift Bluetooth erişimi ile aynı müziği 2 farklı kablosuz kulaklık dinleyebiliyor. Bluetooth 5 ile gelen bu özellikle Galaxy S8'de de var olan bu özellik sayesinde siz kulaklıktan müziği dinlerken aynı anda bluetooth hoparlör kullanılabiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA