Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Ekranların yarışı başlıyor

Berlin’de düzenlenen IFA Fuarı’nda televizyon, telefon, tablet, bilgisayar ve akıllı saat ekranları arasında rekabet sergilenecek. 1.5 inçlik akıllı saatlerden 75 inçlik OLED televizyonlara kadar pek çok ekran Avrupa sahnesine çıkacak

Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA, yarın kapılarını açıyor. 6 Eylül'e kadar devam edecek fuarda akıllı telefonlardan televizyonlara, kameralardan akıllı saatlere farklı ekranlara sahip pek çok cihaz ilk kez sergilenecek. 75 inçlik OLED ekranlardan 1.5 inçlik akıllı saatlere kadar her türlü akıllı cihaz fuarda tüketiciyle buluşacak.

FUARDA İKİ TÜRK FİRMASI
Samsung Gear Sport'un karşısına akıllı bileklik konusunda uzman marka olan Fitbit'in yeni akıllı saati Fitbit Ionic çıkacak. Arçelik ve Vestel fuara uzun süredir katılan iki Türk tüketici elektroniği şirketi olarak yer alacak. Arçelik ile Vestel yeni televizyon ve beyaz eşyalarını fuarda sergileyecek.

AKILLI SAATLER SAHNEDE
Apple'ın yeni iPhone dedikoduları gündemdeyken Apple Watch 3'e rakip ürünler IFA'da sahne alacak. Fuar daha kapılarını ziyaretçilerine açmadan pek çok firma yeni ürünlerini tanıtmaya başladı. Samsung, yaklaşık 10 gün önce tanıttığı yeni amiral gemisi telefonu Galaxy Note 8'in dışında Gear Fit2 akıllı bileklik ve Gear Sport akıllı saati ilk kez görücüye çıkardı. Yine akıllı bileklik pazarının güçlü oyuncusu Fitbit Ionic tüketiciyle buluşacak. Akıllı televizyonda ise OLED ekranların sayısı artıyor. LG, OLED teknolojisini daha fazla kullanırken, ekranların boyutu 75 inçe çıkmaya başladı. Ürün fiyatları da erişilebilir düzeye iniyor.

TERMAL KAMERALI AKSİYON TELEFONU
Suya, toza ve darbeye dayanıklı aksiyon kameralara alıştık. Benzer şekilde akıllı telefonları Cat markasıyla görmeye başladık. Üstelik termal kameralı modeli Cat S60 klasik telefonlardan farklı olarak ilginç bir kullanım alışkanlığı geliştiriyor. 5 metre su altında bile fotoğraf çekebileceğiniz Cat S60, akıllı telefonlar için farklı ve yenilikçi özellikleri her koşulda kullanıma sunuyor. Bizi telefonların hassas kullanım alışkanlıklarından uzaklaştırıyor.

160 GİRİŞİMCİ IFA NEXT ETKİNLİĞİNDE
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında 1924'te "Berlin Radyo Fuarı" (Berlin Radio Show) adıyla başlayan Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA, 1-6 Eylül arasında Berlin'de düzenleniyor. Savaş yıllarından sonra Düsseldorf ve Frankfurt'da düzenlenen fuar, 1961'den sonra yeniden Berlin'e taşındı. Bu yıl 57'nci kez düzenlenen fuara 210 ülkeden bin 112 firma katılıyor. Ağırlıklı olarak televizyonlar, telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, kameralar ve akıllı ev cihazlarının sergilendiği IFA Fuarı'na Arçelik ve Vestel gibi yerli firmalar da uzun süredir düzenli olarak katılıyor. Bu yıl fuarda IFA Next adıyla düzenlenen etkinlikte de 20 ülkeden 160 girişimci yer alıyor.

V30'UN ÜSTÜNDEKİ PERDE KALKIYOR
LG, akıllı telefon tanıtımlarında rakiplerine göre farklı yöntemler uyguluyor. V30 modelinin üstündeki perdeyi her gün biraz daha aralayan LG, şimdi ise ses sistemi konusundaki detayları basınla paylaştı. V30'un çift kamerası, dünyanın en büyük diyafram açıklığına ve şimdiye kadar hiçbir akıllı telefonda olmayan netlikte lense sahip ilk telefon olacak. LG'nin ilk F1.6 lensi, F1.8 lensin sensöre girmesini sağladığı ışıktan yüzde 25 daha fazla ışık girmesini sağlayarak mevcut akıllı telefon kameraları arasındaki en büyük diyafram açıklığına sahip olacak.

OLED 'İN İKİ YERLİ OYUNCUSU SAHNEDE
Geçtiğimiz yıl OLED ekranlar konusunda en iddialı firma Güney Koreli LG olmuştu. Bu yıl ise OLED teknolojisi pek çok markada kullanılmaya başladı. Arçelik ve Vestel, OLED ekranlar konusunda yatırımlarını sadece tanıtmakla kalmayacak, akıllı ev konseptiyle buluşturacak ve ürünlere daha uygun fiyatla erişilmesini sağlayacak.

AKILLI SAATLER ALICILARINI BEKLİYOR
Giyilebilir cihazlar konusunda rekabet IFA Fuarı'na da sıçradı. Apple Watch'ın yeni ürünlerine karşı atak bileklikte büyük pazar payına sahip Fitbit'ten geldi. Fitbit Ionic, entegre GPS sayesinde koşu rotasında hata yapmanızı engelliyor, 10 saat GPS takibiyle spor yapanların hayatını kolaylaştırıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA