Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

iPhone X’in adını yarın koyuyoruz

İlk nesil iPhone’dan bu yana tam 10 yıl geçti. Yarın şirketin yeni kampusu Apple Park’ta iPhone X’in adı ve özellikleri açıklanacak

Üzerinde aylardır konuşulan iPhone'un yeni modeli sonunda sahneye çıkıyor. Apple, 10 yılda akıllı telefona bakışı tamamen değiştiren iPhone'un en son nesil ürününü şirketin yeni kampüsünde yarın açıklıyor. Pentagon'dan daha büyük ölçülere sahip Apple Park'ın şirketin efsane kurucu liderinin adını taşıyan Steve Jobs Theater'da (Etkinlik Merkezi) yeni iPhone sahneye çıkıyor. Uzun süredir iPhone 8 diye anılan ve son dönemde 10'uncu yıla özel iPhoneX diye de söylentileri yayılan ürün sonunda sahneye çıkıyor. Şirketin CEO'su Tim Cook bin kişilik etkinlik merkezinde yarın Türkiye saatiyle saat 20.00'de yeni iPhone X'i kutusundan çıkaracak. Normal sürece baktığımızda iPhone 7S ve iPhone 7S Plus diye karşımıza çıkacak ürünle ilgili 10'uncu yıldan dolayı beklentiler artıyor. iPhone 8 adını kullananlar, rakiplerin özellikle de Samsung'un ürünlerine bakarak bu fikri savunuyorlar. Ancak Apple rakiplerinin peşinden gitmek yerine 'geç kalıyorsun' sözlerine aldırmadan kendi takvimine göre hareket ediyor.

10 YILA 'X' VURGUSU
Bir diğer beklenti de 10'uncu yılla ilgili telefonun adının iPhone X olacağına ilişkin tahminde bulunanların sayısı hiç az değil. Bunun sebebi 10'uncu yılı anlatan X işareti fikrini satın alanların bu önemli yılı boş geçmeyeceğini düşünmeleri. En büyük rakibi Samsung'un Galaxy Note 8 ile 1.000 dolar sınırını aşmasını örnek gösteriyorlar.

ADI BELLİ DEĞİL: Rutinin bozulmayacağını düşünenler iPhone 7S ve iPhone 7S Plus bekliyor. Bu yılın trendine ve kimi sızıntılara bakanlar iPhone 8'de ısrar ediyor. 10'uncu yıla ve fiyatların artıp yeni kategori oluşacağına inananlar da iPhoneX konusunda ısrarcılar.

FİYATI BİN DOLARIN ÜSTÜNDE: Özellikle iPhone X gibi yeni kategori açılmasıyla fiyatın 1000 doların üstüne çıkacağı tahmin ediliyor. Bu söylentiler Samsung Galaxy Note 8'in fiyatı açıklandıktan sonra güç kazandı.

HOME TUŞU KALKACAK: Bu yıl sonsuz ekran fikrinden hoşlananlar bu trendi Apple'ın devam ettireceğine inanıyor. Bu yüzden Ana Ekran (Home) tuşunun kalkacağı söyleniyor.

OLED EKRAN OLACAK: Ekran konusunda beklentiler fazla. OLED ekranların yeni iPhone'un deneyimini üst seviyeye çıkaracağını düşünenler az değil.

DAHA AKILLI TELEFON: Yeni işletim sistemine bakarak ipucu arayanlar iOS 11 özelliklerine bakarak, şimdiye kadar en akıllı iPhone olacağı fikrine inanıyor.

KAMERA DİK DURACAK: Adı ister iPhone 8, isterse iPhone X olsun yeni iPhone consept tasarımlarında çift kamera yan yana değil, dik bir şekilde konumlanacağı iddia ediliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA